САЩ отказаха да освободят Индия от митата за стомана и

...
САЩ отказаха да освободят Индия от митата за стомана и
Коментари Харесай

Тръмп: Може да подпишем търговско споразумение с Индия

САЩ отхвърлиха да освободят Индия от митата за стомана и алуминий. През юни 2019 година президентът Доналд Тръмп отстрани комерсиалните привилегии за Ню Делхи в границите на Генерализираната система за преференции (GSP), което засегна индийски безмитни артикули на стойност 5 милиарда $. Индия отвърна на мярката като вкара мита за 28 артикули, внасяни от Съединени американски щати.

Тръмп съобщи, че може да подпише комерсиално съглашение с Индия по време на идното си посещаване в страната в края на този месец. " Може да създадем нещо, ще забележим, в случай че успеем да създадем вярната договорка, ще го създадем ", съобщи Тръмп пред кореспонденти в Овалния кабинет.

Тръмп ще посети Ню Делхи и Ахмедабад на 24-25 февруари, с цел да се срещне с индийския министър председател Нарендра Моди.

Белият дом съобщи, че Тръмп и Моди са провели телефонен диалог през уикенда и са се съгласили, че визитата на американския президент ще ускори още повече стратегическото партньорство сред Съединените щати и Индия.

При администрацията на Тръмп Съединени американски щати интензивно влизат в митнически войни с други страни по света. В момента Китай е главният съперник, само че Вашингтон неведнъж е изразявал недоволството си и от изискванията на търговия със страни от Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР