САЩ отхвърлиха предложенията за изпращане на изтребители МиГ в Украйна

...
САЩ отхвърлиха предложенията за изпращане на изтребители МиГ в Украйна
Коментари Харесай

САЩ: Украйна не се нуждае от изтребители, а от ракети земя-въздух

САЩ отхвърлиха предложенията за изпращане на изтребители МиГ в Украйна през американска база, заявявайки, че Киев има по-голяма потребност от наземни оръжия, с цел да отблъсне съветската инвазия, съобщава " Франс прес ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски неведнъж прикани Вашингтон и НАТО да изпратят самолети или да създадат  " зона, неразрешена за полети "  над страната му, с цел да я защитят от съветски въздушни удари.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс обаче съобщи, че Украйна е разкрила, че наземните отбранителни системи са по-ефективни, за да отвърнат на удара на военновъздушните сили на Русия.

Ще продължим да предоставяме на нашите украински сътрудници системите земя-въздух, които са им нужни поради опасността, пред която са изправени от съветските ракети и артилерия, уточни той.

Прайс добави, че Украйна към този момент разполага с " няколко ескадрили " от лични самолети с че ако Съединените щати изпратят още изтребители в страната, биха могли да " налеят масло в огъня ".

Разузнаването реши, че даването на самолети по този метод може да се преглежда от Москва като ескалация на спора, предизвести той.

Наше обвързване е да създадем всичко допустимо, с цел да приключим този спор, с цел да спасим колкото се може повече животи и да създадем всичко допустимо, с цел да се погрижим този спор да не се разраства, безапелационен бе Прайс.

Във видеоразговор с американски законодатели през предишния уикенд украинският президент Володимир Зеленски насочи " обезверена " молба към Съединените щати да оказват помощ на Киев да получи повече бойни самолети за битка с съветските сили и да резервира контрола над въздушното си пространство.

Говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че САЩ нито пречат, нито блокират или разубеждават Полша да изпрати изтребители от руско време на Украйна.

Полша обаче предложи да даде на Съединените щати всички свои изтребители МиГ-29 , с цел да могат да бъдат предадени на Украйна.

Пентагонът отхвърли това предложение с претекста, че не счита, че то е състоятелно и защото " поражда съществени опасения за НАТО ".

След като стана ясна позицията на Съединени американски щати, Полша разгласи, че е подготвена да работи, но само в границите на НАТО.

Впоследствие Русия предизвести, че е " извънредно нежелателно и евентуално рисково "  Полша да изпраща на Украйна своите изтребители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР