САЩ определиха, че де факто лидерът на Саудитска Арабия -

...
САЩ определиха, че де факто лидерът на Саудитска Арабия -
Коментари Харесай

Саудитският министър-председател получи имунитет от САЩ заради убийството на Хашоги

САЩ дефинираха, че де факто водачът на Саудитска Арабия - престолонаследникът Мохамед бин Салман - има имунитет против дело, заведено от годеницата на убития публицист Джамал Хашоги.

Хашоги, изтъкнат критик на властта в Рияд, беше погубен в саудитското консулство в Истанбул през октомври 2018 година

Американското разузнаване сподели, че има вяра, че принц Мохамед е поръчал убийството.

Но в правосъдните документи Държавният департамент на Съединени американски щати сподели, че той има имунитет заради новата си служба на саудитски министър-председател.

Бившата избраница на Хашоги, Хатидже Дженгиз, написа в Туитър, че „ Джамал още веднъж умря през днешния ден “ с решението.

Тя, дружно с правозащитната група " Демокрация за арабския свят в този момент " (Dawn), учредена от Хашоги, търсеха в Съединени американски щати материално обезщетение в неустановен размер от престолонаследника за убийството на годеника ѝ.

Жалбата упреква саудитския водач и неговите чиновници, че са " отвлекли, вързали, дрогирали и измъчвали и умъртвили живеещия в Съединени американски щати публицист и бранител на демокрацията Джамал Хашоги ".

Генералният секретар на Амнести Интернешънъл, Агнес Каламар, сподели: „ Днес това е имунитетът. Всичко това води до безотговорност “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР