САЩ обявиха санкции срещу 25 базирани в Китай фирми и

...
САЩ обявиха санкции срещу 25 базирани в Китай фирми и
Коментари Харесай

САЩ санкционират китайски фирми в репресии срещу веригата за доставка на фентанил

Съединени американски щати оповестиха наказания против 25 основани в Китай компании и лица, за които се твърди, че вземат участие в производството на химикали, употребявани за производството на фентанил.

Фентанил, мощен опиоид, употребен като болкоуспокояващо или успокоително средство, играе значима роля в продължаващата рецесия с опиатите в Съединени американски щати.

Главният прокурор Мерик Гарланд сподели, че веригата " постоянно стартира с химически компании в Китай ".

Посолството на Китай във Вашингтон не отговори незабавно на искане за коментар от осведомителната организация Ройтерс.

През април представител на китайското външно министерство сподели, че " няма такова нещо като противозаконен трафик на фентанил " сред Китай и Мексико.

Това се случи, откакто мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор прикани китайското държавно управление да помогне за прекъсването на хипотетичния поток от фентанил и неговите прекурсори в неговата страна.

Американските управляващи упрекват мексиканските наркогрупи, че доставят фентанил на консуматори в Съединени американски щати.

Фентанил може законно да се предписва от лекари, само че трагичното повишаване на пристрастяването към опиоиди в Съединени американски щати през последните десетилетия докара до повишаване на противозаконното произвеждане и свръхдози.

В 2022 година лекарството беше обвързвано с рекордните 109 680 смъртни случая.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи наказания против това, което назова „ основана в Китай мрежа, виновна за производството и разпространяване “ на прекурсори на фентанил и редица други противозаконни опиати.

Длъжностни лица споделят, че фирмите във веригата за доставка на фентанил рутинно употребяват подправени адреси и погрешно етикетиране, с цел да избегнат идентифицирането на техните артикули от правоприлагащите органи.

Засегнатите от глобите включват 12 юридически лица и 13 физически лица, основани в Китай, както и две юридически лица и едно физическо лице, основани в Канада, сподели Министерството на финансите.

Санкциите ще замразят американските активи на субектите и ще забранят на американците да се занимават с тях.

Мерик Гарланд би трябвало да пътува до Мексико с други висши чиновници за срещи по отношение на това по какъв начин да се оправим с предлагането на противозаконни опиати.

„ Знаем кой е виновен за отравянето на американския народ с фентанил “, сподели господин Гарланд пред кореспонденти.

" Ние знаем, че тази мрежа включва водачите на картелите, техните наркотрафиканти, техните перачи на пари, техните секрети лабораторни оператори, техните сили за сигурност, техните снабдители на оръжия и техните снабдители на химикали.

" И ние знаем, че тази световна верига за доставки на фентанил, която приключва със гибелта на американци, постоянно стартира с химически компании в Китай. "

Четвъртата вълна на рецесията с фентанила удря всеки ъгъл на Истинската история на Съединени американски щати: Защо Америка не може да овладее рецесията с фентанила?

Министерството на правораздаването също разкри обвинителни актове, обвиняващи осем китайски компании и 12 техни чиновници в закононарушения, свързани с фентанил и метамфетамин произвеждане, разпространяване на опиоиди и продажби вследствие на прекурсорни химикали.

Никой не е задържан и китайското държавно управление не е работило с американските управляващи по следствията, сподели господин Гарланд.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР