САЩ обявиха санкции срещу 11 ръководители на Хонконг, включително срещу

...
САЩ обявиха санкции срещу 11 ръководители на Хонконг, включително срещу
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на лидерката на Хонконг

САЩ оповестиха наказания против 11 ръководители на Хонконг, в това число против шефката на изпълнителната власт Кари Лам. Вашингтон ги упреква, че се пробват да лимитират автономията на територията и свободата на словото и на събирането на жителите ѝ, съобщи AFP.

" Съединени американски щати поддържат народа на Хонконг и ние ще използваме всички принадлежности и пълномощия против тези, които подкопават автономията му ", се споделя в изказване на министъра на финансите Стивън Мнучин. В уеб страницата на министерството се декларира, че Кари Лам е директно виновна за използването на политиките на Пекин за угнетяване на свободата и демократичните процеси, съобщи Българска телеграфна агенция.

През 2019 година тя е упорствала за актуализиране на споразуменията за изгонване от Хонконг, с цел да може негови поданици да бъдат съдени в континентален Китай, което провокира вълна от всеобщи митинги на опозицията в Хонконг. Лам взе участие и в правенето, приемането или използването на наложения от Пекин закон за националната сигурност в Хонконг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР