САЩ обявиха новия пакет военна помощ, който предоставят на Украйна.

...
САЩ обявиха новия пакет военна помощ, който предоставят на Украйна.
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна за над 2 милиарда долара - Свят

Съединени американски щати оповестиха новия пакет военна помощ, който дават на Украйна. Той възлиза на над 2 милиарда $, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Помощта включва по-конкретно " основни (системи) за противовъздушна защита, с цел да бъде помогнато на Украйна да пази своето население, както и бронирани бойни машини на пехотата ". Пакетът съдържа също муниции да противотанкови ракетни комплекси " Джавлин " (Javelin) и за артилерийски системи " Хаймарс " (HIMARS), написа в официално съобщение на министерството на защитата на Съединени американски щати.

Новата помощ е на обща стойност 2,175 милиарда $. Пакетът включва оръжия от запасите на Пентагона на стойност 425 милиона $ плюс 1,75 милиарда за пазаруване на въоръжение от съответните производители.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски прикани за нови оръжейни доставки за страната си. " Украйна ще съумее да удържи Бахмут и да освободи окупираната (част от) Донбас, в случай че получи ракети с огромен обхват ", съобщи.

По думите му украинските въоръжени сили ще отбраняват, до момента в който могат " крепостта Бахмут ", както той назова града в източната Донецка област. " Никой няма да подарява Бахмут ", добави Зеленски за града, чието завладяване в този момент е съществена цел на съветската войска.

Според Русия нейните войски обкръжават Бахмут от няколко направления, показва Ройтерс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР