САЩ обявиха нови санкции срещу 19 руски граждани и 5

...
САЩ обявиха нови санкции срещу 19 руски граждани и 5
Коментари Харесай

САЩ с нови санкции срещу Русия: наказани са шпиони, хакери и тролове

Съединени американски щати оповестиха нови наказания против 19 съветски жители и 5 организации, измежду които са Федералната работа за сигурност, Главното разследващо ръководство и съветска пропагандна организация, заяви министерството на финансите във Вашингтон.

Санкциите са първото приложение на новия закон " За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания ".

Въпросните лица и организации са взети на прицел поради " зловредна киберактивност, в това число интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, деструктивни хакерски атаки и прониквания в сериозна инфраструктура ", пише в известието на финансовия министър Стив Мнучин.

Той показва, че се приготвят още наказания против съветски държавни чиновници и олигарси " поради тяхната дестабилизираща активност ".

Министърът не посочи по кое време ще бъда оповестени идващите наказания, като добави единствено, че с тях ще бъде кръстосан достъпът на глобените лица до американската финансова система.

Обявените през днешния ден ограничения включват съветските жители и организации, упрекнати от специфичния консултант Робърт Мълър, който управлява следствието за опитите за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година в интерес на Доналд Тръмп и в американския политически развой въобще. 

Наказателните ограничения плануват блокирането на всякакво имущество, което попада под юрисдикцията на Съединени американски щати, както и възбрана за американски жители да влизат във финансови връзки със глобените лица.

Сред новите имена в санкционния лист са шестима управителни фигури от ГРУ.

Една от хакерските атаки, съответно посочени от министерството, стана известна с името " NotPetya " и нанесе вреди за милиарди долари в Европа, Азия и Съединени американски щати. Миналия месец Съединени американски щати и Англия приписаха тази офанзива на съветските военни.

Обект на глобите са и над 10 чиновници от петербургската Агенция за интернет проучвания, които съгласно Вашингтон са се пробвали да окажат въздействие върху изборите в Съединени американски щати през 2016 година, внедрявайки се под непознати имена в обществените мрежи.

Ройтерс показва съответно и името на съветския предприемач Евгений Пригожин и две негови компании, упрекнати в следствието на съветника Мълър. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР