САЩ обявиха нови санкции срещу 19 руски граждани и 5

...
САЩ обявиха нови санкции срещу 19 руски граждани и 5
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции срещу Русия заради намеса в изборите

САЩ оповестиха нови наказания против 19 съветски жители и 5 организации поради интервенция в изборите през 2016 година и хакерски атаки, съобщи Би Би Си.

Сред физическите лица са 13-те, упрекнати за предишния месец от службата на спецпрокурора Робърт Мълър. А след организациите са Федералната работа за сигурност (ФСС),  Главното разследващо ръководство (ГРУ) и съветска пропагандна организация, заяви министерството на финансите във Вашингтон, представено от Ройтерс.

Санкциите са първото приложение на новия USзакон „ За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания “.

Въпросните лица и организации са взети на прицел поради „ зловредна киберактивност, в това число интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, деструктивни хакерски атаки и прониквания в сериозна инфраструктура “, се споделя в известието на финансовия министър Стивън Мнучин. Той прибавя, че се приготвят още наказания против съветски държавни чиновници и олигарси.

Мнучин не уточни по кое време санкците влизат в действие, само че акцентира, че те ще спрат достъпа на физическите лица до американската финансова система.

Руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков съобщи, че Москва приема умерено новите наказания и че към този момент е почнала да готви ответни ограничения, съобщи организация Интерфакс.

Русия отхвърля да се е намесвала в американските избори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР