САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност

...
САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност
Коментари Харесай

САЩ обявиха 2,5 милиарда долара допълнителна военна помощ за Украйна

САЩ оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност от близо 2,5 милиарда $, включващо стотици бронирани машини и поддръжка за украинската противовъздушна защита, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на американското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8988
Новата помощ включва 59 бойни машини на пехотата " Брадли " и 90 бронирани машини " Страйкър ", се споделя в известието.

В пакета помощи са включени също спомагателни муниции за ракетните системи " Химарс ", 8 системи за противовъздушна защита " Авенджър ", десетки хиляди артилерийски снаряди и към 2000 бронебойни ракети, заяви министерството на защитата.

Съединени американски щати са дали до момента общо 27,4 милиарда $ помощи на Украйна в региона на сигурността, откогато Русия нахлу в страната през февруари предходната година, напомня Ройтерс.

Западните съдружници дадоха обещание оръжие за милиарди долари на Украйна. Опасявайки се, че зимата ще даде опция на съветските сили да се прегрупират и да се хвърлят в масирано нахлуване, Украйна упорства за още помощи, с цел да се бори с нашествието на Москва, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР