САЩ обявиха награда от 20 млн. долара за залавянето на

...
САЩ обявиха награда от 20 млн. долара за залавянето на
Коментари Харесай

Обявиха награда от 20 милиона за главата на легендарен...

САЩ оповестиха премия от 20 млн. $ за залавянето на създателя на някогашния картел Гуадалахара Рафаел Каро Кинтеро, който се укрива. Вчера американските управляващи му повдигнаха нови обвинявания за трафик на опиати и убийства, в това число на сътрудник от Амриканската организация за битка с опиатите (DEA).

DEA и ФБР сложиха наркобоса, именуван Рафа, в листата на 10-те най-издирвани нарушители.

Трафикантът към този момент има една мексиканска присъда за присъединяване му в убийството на Енрике Камарена, сътрудник на DEA, който бе похитен, малтретиран и погубен през 1985 в Мексико.

През 2013 година мексикански съд освободи Кинтеро след излежаването на 28 година от 40-годишната му присъда. Решението беше анулирано от мексиканския Върховен съд, само че мафиотът към този момент беше липсващ.

В изявление за мексикански вестник през 2016 година, трафикантът, считан за „ бащата на модерния наркотрафик “, отхвърля присъединяване си в отвличането и убийството на американския сътрудник.

Обвинителният акт на Съединени американски щати против Кинтеро обгръща интервала от януари 1980 до януари 2017, съобщи Франс прес, представен от Мениджър. Според прокурорите той е внесъл в Съединени американски щати няколко тона канабис и килограми кокаин сред 2015 и 2016 година

В момента Кинтеро е измежду водачите на картела Синалоа – един от основаните след разпадането на картела Гуадалахара, ръководен в миналото от Хоакин Гизман (Ел Чапо), който чака правосъдния си развой в американски затвор.

От трафик на дрога Кинтеро е спечелил общо над 10 млн. $.

Според федералния прокурор на Бруклин организацията на Кинтеро се е крепяла на нарушители, „ sicarios ", които са отвличали, измъчвали и убивали нежелани очевидци или съперници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР