САЩ обявиха днес санкции срещу китайски компании и физически лица,

...
САЩ обявиха днес санкции срещу китайски компании и физически лица,
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции на китайски физически лица и компании заради Южнокитайско море

САЩ оповестиха през днешния ден наказания против китайски компании и физически лица, упрекнати, че способстват за "милитаризацията " на Южнокитайско море, предадоха международните организации.

Тези наказания се вписват в новата по-строга политика на Съединени американски щати по отношение на Китай, оповестена в средата на юли от американския държавен секретар Майк Помпейо за битка против "незаконните " искания на Пекин в Южнокитайско море на фона на невижданата ескалация на напрежението сред двете огромни сили.

В изказване държавният секретар през днешния ден заплаши да продължи да взима ограничения, до момента в който Пекин не престане с дестабилизиращите си дейности в Южнокитайско море.

"Ще продължим да поддържаме нашите сътрудници и съдружници в тяхната опозиция против тези дестабилизиращи дейности ", се споделя в изказването.

Още от през днешния ден Държавният департамент ще стартира на лишава от американска виза всеки китайски представител, който способства за построяването и милитаризирането на изкуствени оспорвани островчета, считани за предни постове на Китай в Южнокитайско море. Обект на глобите ще са и тези, които вземат участие в потреблението от Китай на напън и насила над лица от Югоизточна Азия, с цел да попречват достъпа им до офшорните запаси. Тези хора и членове на техните фамилии към този момент няма да могат да влизат в Съединени американски щати.

Освен това Държавният департамент по същите аргументи добави и 24 китайски компании в черния си лист. Тези компании са упрекнати, че подкрепят китайската войска да милитаризира тези островчета. Сред тях са и няколко филиала на инженерно-строителната компания Чайна къмюникейшънс канстръкшън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР