САЩ обявиха днес санкции срещу "голям брой терористи и техните

...
САЩ обявиха днес санкции срещу "голям брой терористи и техните
Коментари Харесай

САЩ обявиха санкции срещу голям брой терористи, вкл. Хамас и иранските гвардейци

САЩ оповестиха през днешния ден наказания против "голям брой терористи и техните поддръжници ", в това число против палестинската формация "Хамас " и иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война, съобщи Ройтерс. Това става в навечерието на годишнината от терористичните атентати на 11 септември 2001 година

В листата са включени 15 водачи, обособени лица и организации, свързани с такива групировки, като "Хамас ", "Ал Каида ", "Ислямска страна " и Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, се споделя в известие на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Санкциите се базират на декрет на президента Доналд Тръмп от през днешния ден, който улеснява държавното управление да постанова наказания против водачи на терористични групировки и против тези, които образоват и финансират екстремисти, означават ДПА и Ройтерс.

На конференция по този мотив държавният секретар Майк Помпео и финансовият министър Стивън Мнучин обясниха, че съгласно новите правила една обособена персона не е належащо да бъде директно обвързвана с съответен терористичен акт, с цел да бъде включена в санкционен лист. Помпео назова президентския декрет "най-значителното актуализиране на механизма на глобите за битка против тероризма след септември 2001 година ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР