САЩ обявиха днес, че са разположили за първи път ядрено

...
САЩ обявиха днес, че са разположили за първи път ядрено
Коментари Харесай

САЩ са разположили за първи път ядрено оръжие със слаба мощност на подводница

САЩ оповестиха през днешния ден, че са разположили за първи път нуклеарно оръжие със слаба мощ на борда на подводница в отговор на създаването от Русия на сходни оръжия, съобщи Франс прес.

"Американските военноморски сили разположиха нуклеарната бойна глава със слаба мощ W76-2 в балистична ракета, изстрелвана от подводница ", се споделя в изказване заместник-министърът на защитата по политическите въпроси Джон Руд.

При публикуването на новата нуклеарна теория на Съединени американски щати преди две години Пентагонът предизвести, че ще модифицира петдесетина нуклеарни глави, с цел да понижи мощността им и да ги сложи на борда на подводници. По този метод ще се отговори на опасност, за която се допуска, че идва от Русия.

Според Вашингтон Москва е в развой на модернизиране на боеприпас от 2000 тактически нуклеарни оръжия, представляващи опасност за европейските страни, намиращи се на нейните граници. По този метод, счита Вашингтон, Москва не извършва отговорностите си, които произтичат от контракта за разоръжаване Нов СТАРТ, касаещ ограничението на стратегическите оръжия.

Тези тактически нуклеарни оръжия с мощ, която е по-малка от бомбата, пусната в Хирошима, ще разрешат на Москва да има предимство пред Запада при положение на спор.

Разполагането от Вашингтон на първото нуклеарно оръжие със слаба мощ цели да усили способността за въздържане и да даде на Съединени американски щати дарба да отвърне бързо и с по-малко жертви, сподели през днешния ден Руд.

Ядрената бойна глава W76-2 има избухлив заряд, който се прави оценка на пет килотона. Тя е била ситуирана в края на предходната година на американската подводница "Тенеси ", която патрулира в Атлантическия океан. Това е три пъти по-малко от 15-те килотона на бомбата в Хирошима и е много по-малко от 455-те килотона и 90-те килотона на нуклеарните оръжия, разполагани към този момент на борда на американски подводници, споделят специалистите Уилям Аркин и Ханс Кристенсен от Американската федерация на учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР