САЩ обявиха, че ще продължат да признават опозиционера Хуан Гуайдо

...
САЩ обявиха, че ще продължат да признават опозиционера Хуан Гуайдо
Коментари Харесай

САЩ и ЕС не признават изборите във Венецуела

САЩ оповестиха, че ще продължат да признават опозиционера Хуан Гуайдо като президент на Внецуела , макар че противоречивите парламентарни избори дадоха на президента Николас Мадуро цялостен надзор над законодателния орган , осведоми Агенция Франс Прес.
 Мадуро и съдружници печелят парламентарните избори във Венецуела
Мадуро и съдружници печелят парламентарните избори във Венецуела

Мадуро към този момент има цялостен надзор над политическите институции в страната

" Съединени американски щати ще продължат да признават краткотрайно изпълняващия длъжността президент Гуайдо и законното Национално заседание ", се споделя в известие на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

" Международната общественост не може да разреши на Мадуро, който е нелегално на власт, тъй като открадна изборите през 2018 година, да завоюва след кражба на втори избор ", добавя Помпео.

" Зомбито проговори! ": Венецуела отговори на Помпео за изборите

Съединени американски щати претърпели цялостен неуспех във Венецуела

Европейският съюз също отхвърли резултатите от парламентарните избори в латиноамериканската страна, които сочат, че режимът на Мадуро печели болшинство.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разгласи, че гласуването не е покрило минималните интернационалните стандарти.

Тази липса на ценене на политическия плурализъм и дисквалифицирането и преследването на опозиционни водачи не разрешава на Европейски Съюз да признае този избирателен развой като заслужаващ доверие или транспарантен, сподели той и акцентира, че резултатите не съставляват волята на венецуелския народ.

Мадуро и левите му съдружници събраха 67,7% поддръжка на вота при 80% от обработените протоколи , само че по-голямата част от опозицията бойкотира вота.

Борел означи, че външните министри на страните членки, които се срещнаха в Брюксел през днешния ден, приканиха венецуелските управляващи да стартират временен развой към намиране на спокойно и трайно решение на политическата рецесия посредством транспарантни президентски и парламентарни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР