САЩ обявиха, че ще наложат вето на призив към Израел

...
САЩ обявиха, че ще наложат вето на призив към Израел
Коментари Харесай

САЩ обещават да наложат вето на резолюцията за прекратяване на огъня в Газа при следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН

Съединени американски щати оповестиха, че ще наложат несъгласие на апел към Израел да постави оръжие против народа на Палестина при идното гласоподаване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Гласуването, импортирано от Алжир и подкрепено от 22 арабски страни,  изисква неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа и се чака да се състои във вторник.

Посланикът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд сподели в изказване, че Вашингтон е работил по договорка за заложници от месеци, която би донесла най-малко шестседмичен интервал на мира в района, „ от който по-късно можем да отделим време и стъпки за създаване на по-траен мир “.


Тя сподели, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е имал многократни диалози през последната седмица с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и водачите на Египет и Катар с цел да прокара договорката напред.

„ Въпреки че остават пропуски, основните детайли са на масата… и остава най-хубавата опция да се съберат заложниците със фамилиите им и да се даде опция за последовател...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР