САЩ обявиха, че са включили Куба в черен списък на

...
САЩ обявиха, че са включили Куба в черен списък на
Коментари Харесай

САЩ включиха Куба в черен списък

САЩ оповестиха, че са присъединили Куба в черен лист на страни, които съгласно тях не оказват задоволително подпомагане в битката с тероризма, съобщи Франс прес.

Куба се причислява към четирима други съперници на Вашингтон - Иран, Сирия, Северна Корея и Венецуела - които за 2019 година не са получили узаконяване, което се изисква от американски закон за антитероризма и е авансово изискване за продажби на оръжие от Съединени американски щати.

Хавана е върната в този черен лист за пръв път от 2015 година, когато беше извадена от него при ръководството на президента Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият, който беше почнал доближаване с кубинския режим.

Доналд Тръмп: Съединени американски щати нямат нищо общо с опита за навлизане на наемници във Венецуела

Държавният департамент на Съединени американски щати аргументира решението с наличието в Куба на договарящи от колумбийска бунтовническа формация, които през 2017 година дойдоха в Хавана за договаряния с държавното управление на Колумбия, само че не си потеглиха оттова.

"Отказът на Куба да се водят продуктивни диалози с колумбийското държавно управление демонстрира, че тя не спомага на работата на Съединени американски щати в поддръжка на напъните на Колумбия за обективен и дълготраен мир ", съобщи Държавният департамент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР