САЩ обяви първия транш от санкции срещу Русия, включващ 4

...
САЩ обяви първия транш от санкции срещу Русия, включващ 4
Коментари Харесай

Байдън: САЩ налагат още санкции на Русия, защото Путин наруши международното право |

Съединени американски щати разгласи първия транш от наказания против Русия, включващ 4 наказателни ограничения. Те засягат съветския държавен дълг, 2 огромни съветски финансови институции – ВЭБ и  военната банка, съветския хайлайф и членовете на техните фамилии, както и газопроводът " Северен поток 2 ". Това обяви  американският президент Джо Байдън на брифинг в Белия дом довечера.

На американските финансови институции ще бъде неразрешено да обработват транзакции на ВЭБ и съветската военна банка.

Байдън подчертава, че в идните дни ще бъдат глобени и обособени съветски жители - от най-близкото обграждане на Путин. По думите му " съветските елити и членовете на техните фамилии споделят корупционните облаги от политиката на Кремъл и по тази причина те би трябвало да споделят и болката ".

Относно глобите, свързани със " Северен поток 2 ", президентът означи, че Съединени американски щати и Германия работят дружно и американските управляващи ще се ангажират тръбопроводът да не проработи. 

Байдън посочи, че признаването на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна е съществено нарушаване на интернационалното право, което постанова корав отговор.

Русия ще заплати още по-висока цена, в случай че предприеме последващи дейности, сподели още той, като означи, че Съединени американски щати ще продължи да подкрепя Украйна.

Наредих разбъркването на американски сили, които към този момент са ситуирани в Европа, с цел да засилим нашите балтийски съдружници, Естония, Латвия и Литва, заяви още Байдън в обръщението си от Белия дом.

" Нека бъда явен. Това са напълно защитни механизми. Нямаме никакви планове да се бием с Русия. Съединени американски щати и нейните съдружници ще пазиме всеки инч от територията на НАТО ", означи президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР