САЩ обвиняват девет иранци и иранска компания, за опит да

...
САЩ обвиняват девет иранци и иранска компания, за опит да
Коментари Харесай

САЩ обвиняват иранци за глобални кибератаки поръчани от Иран

Съединени американски щати упрекват девет иранци и иранска компания , за опит да хакнат стотици американски и интернационалните университети, десетки компании и елементи от държавното управление на Съединени американски щати от името на държавното управление в Техеран, оповестява " Ройтерс ".

Компрометирани са повече от 31 терабайта университетски данни и интелектуална благосъстоятелност от 144 американски университета и 176 университета в 21 страни , се споделя в изказване на американското министерство на правораздаването.

Министерството на финансите на Съединени американски щати оповестява на своя уеб страница, че слага наказания на обвинените и института " Мабна " , разказана от американските прокурори като компания, целяща да помогне на ирански проучвателен организации да откраднат информация .

" Тези обвинени в този момент са бегълци и се укриват от правораздаването ", разяснява заместник-генералният прокурор на Съединени американски щати Род Розенщайн на конференция, предупреждавайки ги, че могат да бъдат екстрадирани допълнително от 100 страни, в случай че изоставен Ира н.

За четвърти път през последните няколко месеца, администрацията на Тръмп упреква непознато държавно управление за огромни хакерски атаки , процедура, която съвсем не съществува в администрацията на Обама.

Кибератаката е била ориентирана към имейл сметките на повече от 100 000 професори по целия свят и е компрометирала към 8 000 от тях, сподели Министерството на правораздаването, описвайки конспирацията като една от най-големите държавно спонсорирани хакерски офанзиви .

Хакерите са атакували Министерство на труда на Съединени американски щати, Федералната комисия за енергийно контролиране на Съединени американски щати и Организация на обединените нации , допълват прокурорите.

Миналата седмица администрацията упрекна съветското държавно управление, че с хакерски атаки минимум две години са нападали електропреносната мрежа на Съединени американски щати.

Администрацията на Обама през 2016 упрекна седем иранци за хакерски атаки против десетки американски банки и тези хакери също бяха упрекнати, че са работили от името на иранското държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР