САЩ обсъждат ограничения за Израел върху използването на американски оръжия,

...
САЩ обсъждат ограничения за Израел върху използването на американски оръжия,
Коментари Харесай

WP: САЩ обсъждат ограничения за Израел върху използването на американски оръжия

Съединени американски щати разискват ограничавания за Израел върху потреблението на американски оръжия, ако управляващите на еврейската страна проведат огромна интервенция в град Рафа в южната част на линията Газа. Външнополитическият колумнист на „ Вашингтон пост “ Дейвид Игнейтс написа в колонката си в сряда.

„ Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, загрижена за нова филантропична злополука, явно обмисля способи да попречи на Израел да употребява американски оръжия, в случай че нападна гъсто обитаеми региони към град Рафа “, отбелязва изданието. Президентът Байдън и неговите основни съветници към момента не са взели никакви решения по отношение на налагането на условия за американските оръжия. Но фактът, че публични лица наподобява разискват такава последна стъпка, демонстрира възходящата угриженост на администрацията по отношение на рецесията в Газа и яростното разделяне с израелското управление във връзка с офанзивата против Рафа “, добави Игнас.

Както се показва в материала, администрацията на Байдън се притеснява, че провеждането на широкомащабна интервенция в Рафах „ ще утежни пагубната обстановка в Газа, без да постави завършек на войната “. „ Служители на администрацията споделиха, че не са видели явен проект за това по какъв начин да обезпечат сигурност за повече от 1 милион палестинци, които са били разселени от боевете на север в региона на Рафа покрай египетската граница “, добави колумнистът. „ Всякакви ограничавания върху доставките на оръжия от Съединени американски щати за Израел биха означавали внезапна смяна в връзките и биха провокирали отвращение в политическата сфера “, акцентира Игнаис.

Материалът дава мнението на някогашния дипломат на Съединени американски щати в Израел и някогашен американски специфичен представител на израелско-палестинските договаряния Мартин Индик.

„ Израел би трябвало да разбере, че недоволството в администрацията на Байдън във връзка с несъответстващия отговор на филантропичната обстановка в Газа е достигнало своя лимит “, сподели той. „ Ако Израел стартира атака в Рафа без задоволителна сигурност за разселеното цивилно население, това може да провокира невиждана рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Израел, даже във връзка с доставките на оръжия “, добави Индик.

Възможност за работа в Рафа

На 7 февруари израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че израелската войска е получила заповед да се приготви за началото на боевете в Рафа. Два дни по-късно министър председателят инструктира армията да приготви проект за евакуация на цивилни и очистване на радикалните сили на Хамас, останали в града. По-късно Съединени американски щати обявиха, че Израел не би трябвало да организира военни интервенции в Рафа без явен проект за отбрана на палестинските цивилни, които остават там.

Източник – WP /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР