САЩ обещаха да заменят системата за противоракетна отбрана С-300, която

...
САЩ обещаха да заменят системата за противоракетна отбрана С-300, която
Коментари Харесай

Словакия получава ракетна система Пейтриът, след като изпрати С-300 на Украйна


Съединени американски щати дадоха обещание да заменят системата за противоракетна защита С-300, която Словакия изпрати на Украйна, с една от личните си системи " Пейтриът ", заяви в петък президентът Джо Байдън. По-рано в петък Братислава разкри, че е " дарила " единствената си система С-300 на Киев.

" Искам да благодаря на словашкото държавно управление за даването на система за противовъздушна защита С-300 на Украйна, нещо, което [украинският] президент [Владимир] Зеленский персонално повдигна пред мен в нашите диалози ", съобщи Байдън в изказване, в което даде обещание заместваща система.

 

Президентът на Съединени американски щати насочи и неразбираемо предизвестие против " самодоволството " в отговора на НАТО на съветската военна интензивност в Украйна, заявявайки, че " до момента в който съветската войска се пренасочва към идната фаза на тази война, аз подредих на моята администрация да продължи да поставя старания, с цел да разпознава и даде на украинската войска модерните оръжейни качества, от които тя се нуждае, с цел да отбрани страната си ".

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин даде обещание да достави ракетите " в околните дни ", като в същото време призна, че няма " закрепена " дълготрайност на разполагането им и че Вашингтон към момента се съветва със словашкото държавно управление за " по-трайни решения за противовъздушна защита " Въпреки това той съобщи, че разполагането на системата " Пейтриът " " изцяло подхожда " на напъните на Съединени американски щати за подсилване на противовъздушната защита на НАТО.

 

 

През последните няколко седмици Съединени американски щати изпратиха на Украйна оръжия и друга военна помощ на стойност десетки милиарди долари, с цел да поддържат битката на държавното управление на Зеленски против Русия. Редица европейски съдружници също се причислиха към изпращането на военна помощ. Въпреки че Кремъл изрази вяра, че войната може да завърши в близко бъдеще, той също по този начин упрекна Киев, че отстъпва от мирните договаряния, като твърди, че украинската страна се пробва да изгуби време и да продължи спора. Москва също по този начин твърди, че по-нататъшните доставки на оръжия единствено ще удължат мъката и че те могат да станат цел на съветските военни.

Междувременно словашкият министър-председател Едуард Хегер акцентира, че " даряването " на единствената в страната му система за противоракетна защита С-300 на Украйна не значи влизане във война против Русия, като съобщи в обява във Фейсбук, че е взел " отговорно " решение, защото системата е " чисто отбранителна ".

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР