САЩ нямат право да диктуват на Иран и целия свят

...
САЩ нямат право да диктуват на Иран и целия свят
Коментари Харесай

Рохани: САЩ нямат право да ни диктуват условия

Съединени американски щати нямат право да диктуват на Иран и целия свят какво би трябвало да вършат. Това съобщи в понеделник иранският президент Хасан Рохани по време на лекция пред професори и лекари от цялата страна
„ Днес повече не можем да се съгласим с това Америка да взима решения от името на самостоятелни и суверенни страни “, цитира думите на Роухани иранската организация Mehr, съобщи " Фокус ".
Тези думи, разяснява съветската организация, прозвучаха в отговор на програмната тирада на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, в която той обрисува новия метод на администрацията на президента Доналд Тръмп по отношение на Иран.
„ Правителството на Съединени американски щати се върна 15 години обратно, към времената на заявките на Джурж Буш-младши от 2003-а година “, съобщи Роухани. „ Но през днешния ден ние не можем да се съгласим с това Америка да дефинира ориста на целия свят и да постанова своя метод от позицията на силата, което се отхвърля напълно от света “.
„ Човек, който до през вчерашния ден работеше в шпионски център, в този момент се показва в качеството на държавен секретар на Съединени американски щати и има желание да реши ориста на страната (Иран) “, означи президентът, обръщайки се към Помпео. „ Кой си ти, че да разговаряш по този начин с Иран и останалия свят? Времето на вашите заявки свърши. Иранският народ към този момент се пресити от вашия фалш и в никакъв случай не го е приемал “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР