САЩ няма нужда да помагат на Украйна, защото Русия няма

...
САЩ няма нужда да помагат на Украйна, защото Русия няма
Коментари Харесай

Путин пред Карлсън Тъкър убеждава САЩ да не помагат на Украйна, защото Русия няма да нападне НАТО

САЩ няма потребност да оказват помощ на Украйна, тъй като Русия няма желание да атакува НАТО след Украйна.

Това е главната теза и обръщение на Путин в изявлението пред Тъкър Карлсън.

Припомняме, че години наред Путин убеждаваше, че няма никакви планове да атакува Украйна и ученията в Русия са просто маневри на лична територия.

Има наемници от Съединени американски щати в Украйна, най-големият брой наемници идва от Полша, на трето място е Грузия.

Ако някой има желанието да изпрати постоянна армия (в Украйна), това ще докара човечеството до ръба на доста сериозен световен спор, това е явно. Съединени американски щати нуждаят ли се от това?

Това се случва на хиляди километри от американската граница, вие си имате лични проблеми с границата, миграцията и държавния дълг. Няма ли да е по-добре да преговаряте с Русия? Осъзнавайки обстановката, която се развива през днешния ден и осъзнавайки, че Русия ще се бие за своите ползи до края... Започнете да почитате нашата страна и потърсете избрани решения. Това ми наподобява доста по-умно и рационално.

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в интервю за американския публицист Тъкър Карлсън, разяснявайки обсъжданата във Вашингтон теза, че „ в случай че не помогнем на Украйна в този момент, американски бойци ще би трябвало да се бият против Русия “.

Според съветския президент политиците в западните страни плашат своите жители с допустима нуклеарна война, с цел да оправдаят финансирането на Украйна. Путин сподели, че Русия няма желание да атакува нито една членка на НАТО.

Според Путин Централно разузнавателно управление на САЩ стои зад взривяването на газопровода „ Северен поток “ в Балтийско море. „ Централно разузнавателно управление на САЩ няма оправдание “, сподели президентът на федерацията. Попитан дали има доказателства, че Съединени американски щати стоят зад този бойкот, Путин отговори: „ Хората споделят – погледнете кой има интерес. Но съответно в този случай би трябвало да търсим освен някой, който има интерес, само че и опция да го направи. Защото може да има мнозина, които желаят това да се случи, само че всеки може да провокира детонация на дъното на Балтийско море “, съобщи президентът.

В изявлението си пред Тъкър Карлсън Путин повтори своите визии, че Украйна в действителност не е страна, че тя постоянно е била част от Русия и Русия в действителност желае да спре войната, почнала в Крим и Донбас през 2014 година, по тази причина е подхванала пълномащабната си инвазия през 2022 година Путин уточни пред западния публицист, че на няколко пъти през последните десетилетия западните страни и НАТО са излъгали Русия, пренебрегвайки нейните ползи. Като една от главните аргументи за нашествието в Украйна Путин уточни Майдана в Киев в края на 2013 година, чийто кукловод още веднъж е Съединени американски щати по думите му.

Според Путин случилото се тогава в Украйна е било „ прелом “.

Фактът обаче е, че Евромайдан е всеобща вълна от демонстрации и гражданско непокорство, почнала в нощта на 21 ноември 2013 година, когато украинският президент Виктор Янукович, подложен на мощен политически напън от Русия, отхвърля да подпише съглашението за асоцииране с Европейския съюз, с цел да ускори връзките между Украйна и Евразийския съюз, където Русия е главен състезател.

В по този начин наречения „ Черен четвъртък “, когато държавното управление на Украйна взема решение да спре процеса на подготовка за подписване на Споразумението за асоцииране сред Украйна и Европейски Съюз, биват подхванати дейности. Протестиращите бързо откликват на апелите за образуване на Евромайдана. Вълна от митинги залива Украйна и света. Акциите от 21 – 23 ноември 2013 минават без потребление на политическа символика.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР