САЩ няма да могат да спрат Анкара в намерението ѝ

...
САЩ няма да могат да спрат Анкара в намерението ѝ
Коментари Харесай

Турция отново предупреди САЩ за Сирия

САЩ няма да могат да спрат Анкара в желанието ѝ да сътвори зона за сигурност в северната част на Сирия. Това предизвести министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, оповестява вестник Hurriyet, представен от организация " Фокус ".
" Това, което ние споделяме, е, че тактиката за отсрочване на Съединени американски щати няма да сработи. За страдание, те направиха това в (сирийския град - бел. ред.) Манбидж, не извършват обещанието си ", съобщи Чавушоглу на взаимна конференция с сътрудника си от Сиера Леоне Набеела Тунис.
Споразумението сред Турция и Съединени американски щати за Манбидж бе фокусирано върху изтеглянето на членовете на " Отрядите за национална самоотбрана " (ОНС) от града за стабилизиране на района, който се намира северно от Алепо покрай турската граница.
Припомняме, че съгласно Анкара Общински народен съвет е сирийски клон на " Работническата партия на Кюрдистан " (ПКК), която е виновна за гибелта на близо 40 000 души в Турция, в това число доста деца, дами и бебета, за интервал от повече от 30 години.
Чавушоглу акцентира, че предварителното съглашение сред Анкара и Вашингтон за основаване на зона за сигурност е единствено начало и че остават " доста тематики ", които се нуждаят от договаряне.
Знаете, на 7 август турски и американски военни чиновници се съгласиха да основат буферна зона и да разработят кротичък кулоар, който да улесни завръщането на разселените сирийци, които понастоящем живеят в Турция. Те също се съгласиха да основат център за взаимни интервенции. Споразумението планува основаването на ограничения, нужни за справяне с проблемите на сигурността на Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР