САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия преди да

...
САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия преди да
Коментари Харесай

САЩ няма скоро да изтеглят войските си от Сирия


Съединени американски щати няма да изтеглят войските си от Сирия преди да изпълнят поставените пред тях задания в тази страна, съобщи непрекъснатият представител на Вашингтон в Организация на обединените нации Ники Хейли в изявление за телевизия Фокснюз.

„ Не се готвим за евакуиране [от Сирия] до момента в който не се убедим, че сме постигнали своето “, сподели Хейли. В публикувания в Туитър фрагмент от изявлението не се показва какви са задачите на Съединени американски щати в Сирия.

Както изясни посланикът на Съединени американски щати президентът Доналд Тръмп е разискал обстановката със съдружници и им споделил за „ нуждата да се направи нещо по-голямо “, в сравнение с преди. „ Той имаше поради че ние [САЩ] този път не би трябвало да изпълняваме всичко сами. Смятам, че този метод ще бъде удължен “, добави Хейли.

По-рано командващия Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (CENTCOM) ген. Джозеф Вотел сподели, че наличието на американски военни сили в Сирия е належащо за стабилизиране на обстановката в освободените от терористите райони, за завръщането на мирното население по своите домове и за дълготрайната реорганизация на страната по време на интервала за стабилизиране.

В момента публично в Сирия се намират към 2000 американски военни. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР