САЩ няма да издават повече визи на чужди студенти, записани

...
САЩ няма да издават повече визи на чужди студенти, записани
Коментари Харесай

САЩ вече няма да издават визи за студенти на дистанционно обучение

САЩ няма да издават повече визи на непознати студенти, записани в образователни заведения, които ще продължат да преподават единствено отдалечено през новата образователна 2020 година поради новия ковид, съобщи Франс прес, като се базира на известие на американските миграционни управляващи.

Студентите, които се намират към този момент на американска територия, " би трябвало да изоставен страната или да вземат други ограничения, като да вземем за пример да се запишат в образователно заведение, където се преподава и участва физически на занятията, с цел да запазят легалния си статут ", се добавя в известието на имиграционната и митническа полиция на Съединени американски щати, осведоми Българска телеграфна агенция.

Когато образователните заведения изберат по този начин наречения хибриден модел - т.е. и посредством лекции онлайн и посредством онлайн курсове - те ще би трябвало да удостоверят, че непознатите им студенти са в действителност записани на допустимо най-вече лекции онлайн, с цел да запазят те правото си на престояване в страната.

Засегнати от мярката са визите F1 (за университетски курсове) или М1 (за професионална подготовка).

Подобно на останалата част от страната и американските университети, които наброяват приблизително 5,5 % непознати студенти и които зависят значително от техните образователни такси, затвориха порти през март и минаха към отдалечено образование в опит за въздържане на пандемията.

Поради неналичието на ваксина против ковид, някои университети, като Университетът на щата Калифорния или влиятелният Харвардски университет оповестиха, че ще продължат и в идната образователна година със занятия онлайн на 100 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР