САЩ, Норвегия и Великобритания призоваха вчера за незабавно прекратяване на

...
САЩ, Норвегия и Великобритания призоваха вчера за незабавно прекратяване на
Коментари Харесай

САЩ, Норвегия и Великобритания призоваха за незабавно прекратяване на конфликта в Судан

САЩ, Норвегия и Англия приканиха през вчерашния ден за неотложно преустановяване на спора в Судан, съобщи ДПА.

Призивът бе насочен на фона на информациите за повсеместното осъществяване на военни закононарушения в африканската страна.

В взаимно изказване, оповестено през вчерашния ден от американския Държавен департамент, се споделя, че трите страни уверено осъждат продължаващото принуждение в района на Дарфур - изключително офанзивите против избрани етнически групи и всеобщото прибягване до полово принуждение.

САЩ, Норвегия и Англия приканиха страните в спора да съблюдават интернационалното филантропично право, с цел да бъде обезпечена сигурността на цивилните.

" Трябва да бъде даден цялостен достъп до регионите, наранени от спора, с цел да може да бъдат съответно разследвани нарушаванията и с цел да може да бъде доставено филантропична помощ, която може да избави човешки животи ", се споделя в взаимното изказване.

" На виновните за прояви на принуждение против цивилни ", се акцентира в изказването, " би трябвало да бъде потърсена отговорност ".

В отчет на неправителствената организация " Амнести интернешънъл ", оповестен в четвъртък, се споделя, че в границите на спора в Судан се правят безразборни набези и че има доста случаи на убити или ранени цивилни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР