САЩ не трябва да ескалират конфронтацията с Русия и Китай,

...
САЩ не трябва да ескалират конфронтацията с Русия и Китай,
Коментари Харесай

American Thinker: Русия ще победи САЩ - два аргумента

Съединени американски щати не би трябвало да ескалират борбата с Русия и Китай, тъй като те ще бъдат губещите, споделя Катлийн Бруш и цитира два „ явни обстоятелството “, които удостоверяват това.

Според публицистката, тактиката на Вашингтон на фона на тактиката на Москва и Пекин изначално е губеща и слага Щатите „ в уязвимо състояние “.

Следва превод на публикацията на Бруш, оповестена от American Thinker.

Факт 1. Отношението на жителите към президента на страната им

„ Рейтингът на утвърждение на Владимир Путин е 82%. Джо Байдън има 42%. Може единствено да се спекулира за Си Дзинпин, само че китайците съвсем единомислещо имат вяра на своето държавно управление. Повече от половината руснаци имат вяра на своето държавно управление.

В същото време, по-малко от една трета от американците имат вяра на своето. Тази статистика не е инцидентна, а приказва за неизбежното проваляне на Америка в тази, Втората студена война “, написа американският журналист.

Освен това тя насочва вниманието на читателите към друга значима разлика сред руснаците и американците, която прави невероятно вторите да завоюват над първите:

Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на Владимир Путин за военни закононарушения в Украйна. Руснаците се сплотиха още повече към него.

" Те ( жителите на Русия ) се гордеят, че са руснаци. Междувременно американската горделивост пада. <...> Защо американците не се сплотят към знамето си? Гордостта, утвърждението и поддръжката в Китай и Русия не са същите като в Америка. Защо? "

Отговорът на този въпрос, по мнението на Бруш, се съдържа във втория „ факт “.

Факт 2. Патриотизъм, учреден на политическата памет

Според публицистката, успеха на Русия над Съединени американски щати е обезпечена от съветското патриотично образование. Или, както тя го назовава - от " политическата памет ":

„ Поглед към това по какъв начин държавните управления на Русия, Китай и Съединените щати употребяват политическата памет хвърля светлина върху това за какво руснаците и китайците обичат своите държавни управления и управници, до момента в който американците ненавиждат Америка и Байдън “

Целта на политическата памет на Русия е „ да даде на учениците и елементарните жители елементарен и пореден роман за могъщата нация, с която могат да се гордеят “.

Путин, с цел да бъде сигурен в публичната поддръжка за своите дейности, ориентирани към „ възобновяване на Украйна на нейното законно място и подготовка за Втората студена война “, като се базира на историята като крайъгълен камък на лозунга - „ Руснаци и украинци постоянно са били един народ – едно цяло “.

Политическата памет на Русия непрекъснато кара руснаците да се тормозят от екзистенциалните закани, изключително от Запада. Ето за какво те почитат своята войска и постоянно са били подготвени да поемат и търпят огромни загуби във война. Военните са тези, които предотвратяват поробването на съветската страна.

Политическата памет също вдъхва непоколебима горделивост за Русия и за това, че си руснак, която се ускорява от възхвалата на военните победи. Най-важният празник в Русия е Денят на успеха, който отбелязва края на Втората международна война.

Подходът на Русия към политическата памет е в сходство с този на Китай и е стимулиран от същата тематика: Китай също живее под възприеманата екзистенциална опасност за своята самостоятелност, изключително от Запада.

Китайският и съветският метод към политическата памет са в несъгласие с тези на държавното управление на Съединени американски щати, което концентрира политическата памет върху негативността и неуспеха. Например върху робството или систематичния расизъм. По думите на Бруш, по отношение на това на американците не им остава нищо друго, с изключение на да се гордеят не със страната и нейните исторически победи, а с „ развяване на бялото знаме или флага с цветовете на дъгата “.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР