САЩ не търсят конфликт с Русия, Вашингтон иска само да

...
САЩ не търсят конфликт с Русия, Вашингтон иска само да
Коментари Харесай

Нюланд: САЩ не търсят конфликт с Русия

САЩ не търсят спор с Русия, Вашингтон желае единствено да накара Москва да напусне Украйна. Това разгласи в изявление за ТАСС зам-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, отговаряйки на въпроса дали позволява началото на Трета международна война.

" Моят президент беше доста явен: ние не търсим спор с Русия. Искаме Русия да напусне Украйна ", сподели Нуланд. По-рано Джо Байдън, говорейки по време на визитата си във Варшава, съобщи, че Съединени американски щати и европейските страни не се стремят да открият надзор над Русия или да я унищожат.

Съединени американски щати са подготвени още на следващия ден да стартират договаряния с Русия по Договора за ограниченията за по-нататъшно редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия, в случай че Руската федерация е подготвена за това, посочи още Виктория Нюланд в същото изявление. " Готови сме да стартираме да го вършим още на следващия ден, в случай че Руската федерация е подготвена за това. Готови сме и да позволим инспекции ", сподели Нюланд, в отговар на въпроса дали Вашингтон е подготвен за договаряния без обвинявания и предварителни условия. Тя още веднъж направи изказванието, че Съединени американски щати считат прекъсването на съглашението за " безконтролно ". " Съединени американски щати и Русия носят огромна отговорност пред целия свят за поддържането на сигурността на нуклеарните арсенали. И ние би трябвало да си свършим работата ", добави тя. „ Съединени американски щати са подготвени да се върнат към договарянията, с цел да подсигуряват използването на СТАРТ-3 през цялото време “, сподели Нюланд, представена от ТАСС.

Във вторник съветският президент Владимир Путин в обръщение до Федералното заседание съобщи, че Русия стопира присъединяване си в СТАРТ (известен още като Нов Старт), само че не се отдръпва от него. Държавният глава акцентира, че преди да се върне към разискването на въпроса за продължение на работата по контракта, съветската страна би трябвало да разбере за себе си по какъв начин СТАРТ ще вземе поради арсеналите освен на Съединени американски щати, само че и на други нуклеарни сили на НАТО - Англия и Франция. Държавната дума на съвещание в сряда единомислещо одобри закон за прекъсване на присъединяване на Русия в Новия контракт СТАРТ. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР