САЩ не са в позиция да потвърдят информациите, че на

...
САЩ не са в позиция да потвърдят информациите, че на
Коментари Харесай

САЩ не могат да потвърдят, че на борда на разбилия се руски самолет Ил-76 е имало украински военнопленници

САЩ не са в позиция да потвърдят информациите, че на борда на разрушилия се в съветската Белгородска област военен транспортен аероплан Ил-76 на съветските въздушнокосмически сили е имало украински военнопленници, предаде Укринформ, като се базира на изказване на представителя на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

По-рано през днешния ден Русия упрекна Украйна, че е свалила самолета с 65 украински военнопленници на борда, 6 души екипаж и 3 индивида съпътстващ военнопленниците личен състав. Няма оживели в злополуката, написа в " Телеграм " Вячеслав Гладков, губернатор на Белгородска област. Москва разгласи, че е подготвяла украинците за замяна с съветски военнослужещи в плен на Киев.

" Видяхме отчетите, само че не сме в позиция да ги потвърдим ", съобщи Кърби на конференция през вчерашния ден. Той добави, че Съединени американски щати вършат всичко по силите си в устрема да се снабдят с повече изясненост и повече информация за случилото се с въпросния аероплан, написа Българска телеграфна агенция.

Във видеообръщението си към нацията украинският президент Володимир Зеленски сподели, че ще поиска интернационално следствие на случая.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР