САЩ не са предали на Русия всички данни за подготовката

...
САЩ не са предали на Русия всички данни за подготовката
Коментари Харесай

NYT: САЩ не са предали на Русия всички данни за подготовката на терористичната атака, за да не разкрият източниците си

Съединени американски щати не са предали на Русия всички данни за подготовката на терористичната офанзива, с цел да не разкрият източниците си. Американски чиновници не са споделили с съветските си сътрудници всички данни за плануваната терористична офанзива в Crocus City Hall край Москва от боязън, че Москва може да разкрие информатори на американските разследващи служби и техните разследващи способи. Това заяви The New York Times (NYT).

Според изданието враждебните връзки сред Вашингтон и Москва са попречили на американските чиновници да споделят информация за терористичния скрит план „ повече от нужното заради опасения, че съветските управляващи могат да научат за техните разследващи източници или способи “.

Според високопоставени американски чиновници през последните месеци Вашингтон доста деликатно следи активността на екстремистката формация „ Ислямска страна “. Източниците на изданието означават, че по време на наблюдението, което включва електронно прихващане, информатори и други средства, американските оперативни чиновници са получили много съответна информация за проекти за терористична офанзива, подготвяна в Русия.

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин съобщи, че терористичната офанзива в Москва е дело на радикални ислямисти. Това безчовечие може да е единствено връзка в цяла поредност от опити на тези, които са във война с нашата страна от 2014 година от ръцете на неонацисткия режим в Киев.

„ Ние знаем, че закононарушението е осъществено от ръцете на радикални ислямисти, против чиято идеология самият ислямски свят се бори от епохи “, сподели Путин.

Разбира се, належащо е да се отговори на въпроса, за какво след осъществяване на закононарушението терористите са се пробвали да отидат в Украйна? Кой ги е чакал там? “, запита съветският държавен глава.

Той сподели, че стрелбата се вписва в „ по-широка акция за заплашване “ от страна на Украйна.

Източник – The New York Times /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР