САЩ не са открили никакви признаци, че Русия е започнала

...
САЩ не са открили никакви признаци, че Русия е започнала
Коментари Харесай

Джон Кърби: Няма признаци Русия да е преместила тактически ядрени оръжия

САЩ не са разкрили никакви признаци, че Русия е почнала да придвижва тактически нуклеарни оръжия. Това обявиха от Белия дом, съобщи АА.

 

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби съобщи, че администрацията на Байдън не е " видяла никакво придвижване на тактически нуклеарни оръжия или нещо сходно по-късно известие и сигурно не сме видели никакви признаци, че господин Путин е взел някакво решение да употребява оръжия за всеобщо заличаване, да не приказваме за нуклеарни оръжия на територията на Украйна ".

 

" Продължаваме да следим това доста, доста деликатно. И към момента не сме видели нищо, което да ни накара да променим стратегическата си възпираща позиция ", сподели още той пред кореспонденти, представен от БГНЕС.

 

В събота Путин разгласи, че Русия ще приключи построяването на особено оборудване за предпазване на тактически нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус, което провокира угриженост и наказание от страна на Украйна и западните ѝ съдружници. Путин съобщи, че неговият сътрудник Александър Лукашенко от дълго време е повдигнал този въпрос.

 

" Съединени американски щати от дълго време са разположили такива оръжия в редица страни, тъй че в настояването на Беларус няма нищо извънредно ", съобщи съветският водач.

 

Той съобщи, че Русия към този момент е предала на Беларус системи " Искандер ", които могат да се употребяват за изстрелване на тактически нуклеарни оръжия.

 

До 1 юли Русия ще приключи построяването на склад за тактически нуклеарни оръжия в Беларус и контролът върху оръжията няма да бъде предаден на Минск, добави Путин.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР