САЩ не са имали предварителна информация въздушния удар по иранското

...
САЩ не са имали предварителна информация въздушния удар по иранското
Коментари Харесай

САЩ не са били уведомени за удара по иранското консулство в Дамаск

Съединени американски щати не са имали предварителна информация въздушния удар по иранското консулство в сирийската столица Дамаск. Според Иран ударът е бил нанесен от Израел. При него починаха двама генерали и петима съветници по военни въпроси, които са били членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война, оповестява Българска телеграфна агенция.

Неназован американски представител съобщи, че малко преди вчерашната офанзива Израел е съобщил на Съединени американски щати, че ще предприеме дейности в Сирия, само че не е споделил каква е задачата им. Вторият американски чиновник съобщи нощес, че Израел " не ни е уведомил авансово ". И двамата представители пожелаха анонимност.

Иран заяви през днешния ден, че ще отмъсти на Израел за удара, поразил консулството в сирийската столица. Израел не пое отговорност за нападението, което умъртви седем членове на иранските Гвардейци на Революцията, елитна паравоенна и шпионска организация.

Съединени американски щати нямат нищо общо с удара по консулството на Иран в Дамаск, съобщи пък Джон Кърби, представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, съобщи Франс прес. " Не сме били забъркани по никакъв метод в това ", добави Кърби.

Ударът породи опасения от ескалация на спора в Близкия изток.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР