САЩ не са готови да се изправят срещу Китай в

...
САЩ не са готови да се изправят срещу Китай в
Коментари Харесай

Босът на Ford: САЩ не може да се конкурира с Китай при електромобилите

САЩ не са подготвени да се изправят против Китай в борбата за пазара на електрически автомобили. Констатацията е на не кого да е, а на изпълнителния ръководител на Ford Бил Форд. Правнукът на Хенри Форд беше безапелационен пред CNN, че китайските електрически возила ще се опитат да завземат и американския пазар.

Контекст : Китай е неоспорим водач във внедряването на коли с различно задвижване. По-опростената базова структура на електрическите автомобили, която също така не е нужно да почива на дългогодишно обичайно ноу-хау, дава опция и на производители с по-малък опит да създават сполучливи модели и точно по този начин фирмите от комунистическата страна печелят пазарен дял.

Помага и явно преследваната от Пекин тактика на понижаване на зависимостта от изкопаемите горива. КНР е с световни упоритости, а във връзка с бензин, дизел и газ би трябвало да разчита напълно на импорт - това е явно едва място.
 Защо Китай е най-голямата опасност за ОПЕК
Защо Китай е най-голямата опасност за ОПЕК

Пекин загърбва изкопаемите горива, тъй като му пречат да стане световен хегемон

Така марки като BYD овладяха вътрешния пазар и нищо не ги стопира да нападат и чужбина с обичайна за китайската продукция композиция от висока технология и ниска цена.

Детайли : " Те се развиха доста бързо и в огромен мащаб. Вече изнасят продукцията си - не са тук, само че ще дойдат в някакъв миг и ще би трябвало да бъдем подготвени за тях. Подготвяме се ", съобщи Бил Форд.
 Целеустремено: Китай изтласква международните автомобилни производители от големия си пазар
Целеустремено: Китай изтласква международните автомобилни производители от големия си пазар

Странага залага от ден на ден на електрическите автомобили локално произвеждане

Преди месец и изпълнителният шеф на Ford Джим Фарли съобщи пред медиите, че китайските EV марки са най-големият им съперник, а не, да вземем за пример GM или Toyota. По думите му компании като неговата имат две благоприятни условия, с цел да се преборят - да смъкват цените или да основат доста ясно различим бранд.

От друга страна : През февруари Ford разгласи, че възнамерява да влага 3,5 милиарда $ в нов цех за акумулатори в Мичиган. Той обаче ще употребява китайска технология и това стана мотив някои републикански политици да призоват за следствие на договорката.

Според Бил Форд обаче това е методът инженерите да надградят качествата си: " Заводът е напълно благосъстоятелност на Ford. Там ще работят наши чиновници и всичко, което вършим, е да лицензираме технологията ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР