САЩ не са давали съгласието си за отпускане на Бразилия

...
САЩ не са давали съгласието си за отпускане на Бразилия
Коментари Харесай

САЩ не са се съгласявали за помощта на Г-7 за Бразилия

САЩ не са давали единодушието си за разпределяне на Бразилия на 20 милиона $ незабавна помощ от Г-7, с цел да се бори с пожарите в региона на Амазонка, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Гарет Маркис, предава Ройтерс.

Агенцията се базира на изказване на представителя, изпратено по имейл. В него се споделя, че Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Бразилия да се бори с пожарите и се показва, че това е най-добре да се прави в съгласуваност с бразилското държавно управление. Съединени американски щати не са съгласни с общата самодейност на Г-7, която не е била съветвана с бразилския президент Жаир Болсонаро, гласи изказването.

Тръмп не взе участие в съвещанието на водачите от Г-7, отдадено на биоразнообразието и климата и френският президент Еманюел Макрон изясни отсъствието му с други задължения, само че добави, че негов екип е бил в залата. Макрон сподели тогава: "САЩ са с нас и по въпросите на биоразнообразието, и в самодейността за Амазония ".

Помощта от Г-7 провокира огромни страсти в националистическото държавно управление на Болсонаро, който в началото разкритикува този жест като демонстрация на колониално отношение.

Маркис съобщи също, че на срещата в Биариц не е било реализирано съглашение за правилата, въз основа на които да се води битка с потреблението на интернет от терористи и с езика на омразата. Не бе реализирано единодушие, само че бе стихотворец ангажимент работата по тези въпроси да продължи през идващите седмици, съобщи представителят на съвета.

Бразилският президент сподели през вчерашния ден, че латиноамериканските страни от региона на Амазонка ще провеждат през септември среща, с цел да обсъдят и опазването, и развиването на района, съобщи Асошиейтед прес. Болсонаро продължи персоналния си спор с френския президент, като го упрекна, че желал да се показа като единствения човек, угрижен за околната среда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР