САЩ не разрешиха снощи на руското правителство да заплати на

...
САЩ не разрешиха снощи на руското правителство да заплати на
Коментари Харесай

САЩ блокираха ключово плащане по руския дълг за $552,4 млн. |

Съединени американски щати не позволиха нощес на съветското държавно управление да заплати на притежателите на съветски върховен дълг повече от 600 милиона $ от запасите, държани в американски банки, съобщи Ройтерс. Мярката цели да усили натиска над Москва и да понижи достъпа й до американски долари.

По силата на глобите, наложени на Русия поради нашествието й в Украйна, запасите на съветската централна банка в непозната валута, съхранявани в американски финансови институции, са замразени.

До през вчерашния ден американското финансово министерство позволяваше на съветските управляващи да употребяват тези фондове, с цел да вършат заплащания по купони по деноминиран в долари върховен дълг, като за всяка заплащане се вземаше настрана решение.

В понеделник пристигна време за най-голямото заплащане от началото на войната, включващо 552,4 милиона $ заплащане по главница на падеж и американските управляващи взеха решение да отрежат достъпа на Москва до замразените фондове, уточни представител на финансовото ведомство. Вчера трябваше да бъде осъществено и заплащане на 84 милиона $ по ваучър за облигации с падеж през 2042 година

Забраната изправя Москва пред сложния избор дали да употребява доларите, до които има достъп, с цел да заплати задълженията си, или да ги резервира за други потребности, като да вземем за пример финансирането на войната, уточни представителят. " Русия би трябвало да избере сред това да пресуши скъпите си доларови запаси или да изпадне в дефолт ".

На " Джей Пи Морган Чейз " (JPMorgan Chase), която обработваше до момента заплащанията като банка медиатор, този път й беше неразрешено да го стори, заяви осведомен източник.

Русия въпреки всичко има 30-дневен гратисен интервал, с цел да извърши заплащането.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР