САЩ не планират въвеждането на санкции по отношение на компаниите,

...
САЩ не планират въвеждането на санкции по отношение на компаниите,
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че САЩ няма да въвеждат санкции срещу компаниите, участващи в Северен поток 2


Съединени американски щати не възнамеряват въвеждането на наказания във връзка с фирмите, които вземат участие в строителството на газопровода „ Северен поток 2 “. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп във вторник след срещата си с президента на Полша Анзжей Дуда.

„ Не планираме да вършим това. Просто считаме, че за огромно страдание немският народ ще заплаща милиарди, милиарди долари годишно за енергийни запаси от Русия. Мога да ви уверя, че това не харесва на немския народ “, сподели Тръмп.

Президентът на Полша Анджей Дуда от своя страна изрази вяра, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще спре строителството на „ Северен поток 2 “.

„ Решението е в ръцете на президента на Съединени американски щати. Надявам се, че господин президента ще одобри това решение “, сподели в ефира на Полската телевизия след срещата си с Тръмп във Вашингтон президентът на Полша в отговор на въпрос за възможностите са прекъсване на строителството.

„ Аргументирахме се с това каква ще е изгодата от това за Съединени американски щати “, добави той, обяснявайки, че наличието на пазара на Европа на съветския газ пречи на Съединени американски щати да продават втечненият си природен газ.
Американският президент от своя страна се ангажира с доставка в Полша на доста полутечен природен газ на „ добра цена “.

Преди дни гуляй визитата си в Русия американският министър на енергетиката Рик Пери съобщи, че не желае да се стигне до наказания против „ Северен поток 2 “, само че и, че наказания против енергийния бранш на Русия ще има, като посочи несъмнено, че това е обвързвано с преноса на съветски газ през Украйна.

Неотдавна компанията Uniper съобщи, че в случай че Съединени американски щати вкарат наказания против " Северен поток 2 " ще се откаже от присъединяване си в плана.

Проектът за газопровода " Северен поток 2 " планува създаване на две тръби от газопровода с общ потенциал от 55 милиарда куб м годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР