САЩ не планират да изпращат войски в Израел, обяви днес

...
САЩ не планират да изпращат войски в Израел, обяви днес
Коментари Харесай

Белият дом заяви, че САЩ не планират да изпращат войски в Израел

САЩ не възнамеряват да изпращат войски в Израел, разгласи през днешния ден представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, съобщи Асошиейтед прес.

" Израелците нямат желание, нямат проект, нито предпочитание, почтено казано ", съобщи Кърби, добавя Българска телеграфна агенция. 

По думите му водят се диалози с Израел " по отношение на продължаващата нужда да не прекъсва потокът от филантропична помощ " в линията Газа.

Говорителят на Белия дом сподели, че основаването на коридори за безвредно прекосяване от Газа за цивилни жители е " вярното нещо, което би трябвало да се направи за почтените жертви, които в действителност също са заложници на " Хамас ".

Американският министър на защитата Лойд Остин възнамерява да посети на следващия ден Израел, заяви Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това е вторият почитан формален представител на Съединени американски щати, който отива в Тел Авив в границите на два дни като нарочна проява на поддръжка за Израел и опит да се дефинира каква спомагателна военна помощ е нужна във войната с " Хамас ".

Очаква се Остин да се срещне с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, както и с министъра на защитата Йоав Галант, сподели формален американски представител, който пожела да резервира анонимност заради деликатното естество на пътуването. Пристигането на Остин става единствено ден след визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който на среща с премиера Нетаняху даде обещание американска поддръжка за Израел.

В диалог с публицисти по-рано през днешния ден Остин сподели, че Съединени американски щати " работят интензивно, с цел да дадат на Израел това, от което се нуждае да се пази, в това число муниции и прехващачи от системата " Железен купол ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР