САЩ не могат да бъдат икономческия полицай на планетата. Това

...
САЩ не могат да бъдат икономческия полицай на планетата. Това
Коментари Харесай

САЩ не са икономически полицай на света

САЩ не могат да бъдат икономческия служител на реда на планетата. Това обявиха френски представители, представени от RTL.

Това стана, откакто президентът на Съединени американски щати Доанлд Тръмп извади страната от съглашението за нуклеарната стратегия на Иран. През идната седмица външните министри на Франция, Германия и Англия ще проведат среща с представители на Иран.

„ Ще си посредничим с нашите сътрудници в понеделник. Искаме да обсъдим обстановката с представители на Иран. Съединени американски щати се отдръпнаха от съглашението, само че то съществува “, съобщи френският външен министър Жан Ив льо Дриан.

Франция е един от огромните поддръжници за опазване на съглашението. Френският финансов министър Бруно льо Мер съобщи, че решението може да донесе проблеми за френските компании. В момента той води диалози със своя американски сътрудник Стивън Мунчин. Двамата разискват вероятни решения. Американският дипломат в Германия към този момент прикани локалните компании да прекратят връзките си с Иран, Очакват се спомагателни диалози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР