САЩ не срещнаха проблем с достигането на 20 милиона случая

...
САЩ не срещнаха проблем с достигането на 20 милиона случая
Коментари Харесай

Стотици хиляди жертви на COVID-19 прогнозират в САЩ на фона на хаоса с ваксините

САЩ не срещнаха проблем с достигането на 20 милиона случая на ковид за разлика от постигането на задачата на федералното държавно управление да бъдат имунизирани 20 милиона души до края на 2020 година, което се потвърди като сериозен проблем, написа "Гардиън ".

Под три милиона американци са имунизирани до края на 2020 година Разпределението на имунизациите постоянно се разказва като "хаос ".

Повече от 10 000 души са умряли в Съединени американски щати единствено за последните 3 дни на 2020 година, с които жертвите на ковид в страната са близо 350 000. Миналата сряда бе регистриран връх - над 3700 умряли за 24 часа.

Ако имунизацията продължи с актуалното движение, може да отнеме доста месеци и даже години, с цел да се изпълнят задачите за имунизиране на множеството американци. И в случай че това закъснение продължи месеци, може да докара до гибелта на още няколкостотин хиляди американци.

Ваксините доближават до старческите домове по-бавно спрямо другите на първа линия

Анализ на NBC от по-рано тази седмица е разкрил, че освен това движение ще отнеме близо 10 година да се имунизират задоволително американци за вдишване на надзор над епидемията.

До момента на Запад се разчита на имунизациите на Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford University/AstraZeneca, като се чакат още през идващите месеци.

Щатите срещат проблеми с имунизацията поради липса на финансиране и неуредена логистика. Общественото опазване на здравето в Съединени американски щати страда от хронично недофинансиране. Местните и щатски управляващи от дълго време предизвестяват федералното държавно управление, че са нужни повече от 8 милиарда $ спомагателни средства за създаване на инфраструктура за имунизация. Вместо това Белият дом отпусна единствено 340 милиона $ за имунизация.

Вече близо 342 000 умряли от началото на епидемията

Но парите няма да разрешат казуса. Според специалисти нужен е обединен народен проект за превъзмогване на логистичните спънки.

Решението на федералното държавно управление да разреши на щатите да поемат самодейността по какъв начин да се организира имунизационната стратегия усили тези проблеми.

Ваксината на Pfizer/BioNetch би трябвало да бъде съхранявана при температура сред -80 и -70 градуса по Целзий, до момента в който имунизацията на Moderna би трябвало да се съхранява при -20 градуса, което значи, че локалните управляващи срещат проблеми при намиране на съответни способи за предпазване на дозите.

Също поради неналичието на федерална съгласуваност има дефицит на спринцовки, игли и други нужни медицински материали.

Например в Ню Йорк сити са получени над 340 000 дози, само че са сложени едвам към 88 000, написа "Ню Йорк таймс ".

Някои специалисти имат вяра, че Съединени американски щати би трябвало да подхващат по-иновативен метод, в това число да вземат от последния проект на Англия, който планува колкото се може повече хора да получат от първата доза, а не да се пази втора доза за тези, които към този момент са получили.

Но в петък топ експертът по инфекциозни болести Антъни Фаучи се разгласи срещу английския модел да се забавя втората доза, с цел да може колкото се може повече хора да се ваксинират
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР