САЩ настояват за прозрачно и пълно разследване на мега експлозията

...
САЩ настояват за прозрачно и пълно разследване на мега експлозията
Коментари Харесай

САЩ ще помагат финансово на Ливан само при реални политически промени

САЩ упорстват за транспарантно и цялостно следствие на мега детонацията в Бейрут на 4 август, при която починаха 178 души, а ранените са близо 6000.

Заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл заяви, че сътрудници на ФБР ще дойдат в ливанската столица, с цел да оказват помощ на локалните управляващи.

Хейл намерено поддържа антиправителствените митинги:

„ Това събитие е признак на много по-тежки заболявания в Ливан, които не престават към този момент прекомерно дълго и се задълбочават, и за които съвсем всички носят отговорност. Това са десетилетия на неприятно ръководство, корупция и неуспех на ливанските водачи да подхващат обилни и трайни промени “.

Дейвид Хейл недвусмислено обвърза американската финансова помощ за изпадналия в дълбока икономическа рецесия Ливан с действителни политически промени:

„ Америка е другар на Ливан към този момент повече от два века. Но както упорстват десетките млади деятели и доброволци, с които се срещнах, не може да има компромис. Когато забележим, че ливанските водачи се отдават на идеята за действителна смяна и на думи, и на каузи, Америка и интернационалните ѝ сътрудници ще откликнат със постоянна финансова поддръжка “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР