САЩ насърчи България да разреши дългогодишните предизвикателства пред утвърждаването на

...
САЩ насърчи България да разреши дългогодишните предизвикателства пред утвърждаването на
Коментари Харесай

САЩ се присъедини към Европа като насърчи България да реши проблемите на правовата държава

Съединени американски щати насърчи България да позволи дългогодишните провокации пред одобряването на правовата страна, посочени от Съвета на Европа, Венецианската комисия и Европейската комисия. Това заяви посолството в София в петък.

Така Вашингтон се причисли към Съвета на Европа, да укрепи своите институции, ангажирани с върховенството на правото.

Корупцията в България беше да откаже да допусне страната в Шенген по-рано през декември.

През последните месеци българският парламент отсрочва приемането на проектозакони за правосъдна промяна, които са включени в Плана за възобновяване и резистентност. Получаването на средствата по този проект е обвързано с приемането на тези закони от Народното събрание.

Един от тези законопроекти е за механизъм за отчетност и надзор на основния прокурор, в това число и за следствие на възможни закононарушения, осъществени от него. Той планува промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за правосъдната власт (ЗСВ и беше утвърден при започване на декември на Съвета на Европа. Именно към тази позиция на европейската институция се причислява и Съединени американски щати

Друг законопроект, който цели одобряване на върховенството на закона в България, планува промяна на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ). в пленарната зала.

В формалното си изказване американското посолство споделя още, че е в подготвеност да помогне на българските си сътрудници в тези старания.

Проблемът с недосегаемостта на основния прокурор от наказателно гонене стои пред България от ноември 2009 година, когато (ЕСПЧ) за пръв път я разяснява в решението си по делото " Колеви против България ", заведено от наследниците на разстреляния през 2002 година прокурор Николай Колев.

През идващите години рекомендации и упования за решаването на този проблем от време на време са идвали от Съвета на Европа и Европейската комисия. Наскоро за следващ път уточни, че чака цялостна правосъдна промяна в България.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР