САЩ напускат Форума за разоръжаване на ООН, за да протестират

...
САЩ напускат Форума за разоръжаване на ООН, за да протестират
Коментари Харесай

САЩ напускат форума за разоръжаване на ООН, защото Венецуела е председател

Съединени американски щати напущат Форума за разоръжаване на Организация на обединените нации , с цел да стачкуват против Венецуела, която поеме ротационното председателство , както направи и преди една година, когато Сирия пое председателството, оповестява " Ройтерс ".

Когато през 2018 година делегацията на Съединени американски щати напусна конферентната зала в Женева, Робърт Ууд дефинира председателството на Сирия като " подигравка ".

" Трябва да се опитаме да създадем каквото можем , за да не допуснем подобен тип страни да ръководят интернационалните органи ", разяснява Робърт Ууд, дипломат на Съединени американски щати по разоръжаването, пред кореспонденти след напускането на сесията в Женева.

" Представител на Хуан Гуайдо , краткотрайният президент, би трябвало да бъде в този орган, би трябвало да седи в този стол тъкмо в този момент ... Бившият режим на Мадуро е мъртъв всъщност ", добавя той.

Мадуро управлява държавните институции на Венецуела и дефинира Гуайдо за марионетка на Вашингтон, упреква американските наказания за свръхинфлационната икономическа рецесия и филантропичната рецесия.

В същото време, държавна делегация на Венецуела разисква в Норвегия опцията за договаряния с опозицията .

Конференцията за разоръжаване като единствен многостранен договарящ конгрес на интернационалната общественост за създаване на съглашения за разоръжаване е основана през 1979 година след първата специфична сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации по разоръжаването през 1978 година, включваща 65 страни.
 Мадуро вярвал в разговора с опозицията
Мадуро вярвал в разговора с опозицията

Предстои втора среща в Осло на техни представители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР