САЩ направиха крачка към обособяването на закон за допинга, който

...
САЩ направиха крачка към обособяването на закон за допинга, който
Коментари Харесай

САЩ се приближиха към обявяване на допинга за криминално престъпление

САЩ направиха крачка към обособяването на закон за допинга, който да трансформира използването на неразрешени субстанции в закононарушение. Това стана, откакто Камарата на представителите одобри правилото " Родченков ". То носи името на някогашния началник на Руската антидопингова организация (RUSADA) Григорий Родченков.

Още през декември 2018 година американският Сенат предложи потреблението на допинг да е престъпно закононарушение. Следващата стъпка е гласоподаване точно в Сената, преди американският президент Доналд Тръмп публично да подпише декрет.

Антидопинговото предписание " Родченков " (RADA) ще разреши на американските управляващи да преследват спортисти, които употребяват допинг. Това може да важи за всички огромни интернационалните спортни надпревари, в които вземат участие американски спортисти, както и когато уредниците получават спонсорство от компании, които правят бизнес в Съединени американски щати.

Сред глобите са налагане на санкция до 1 милион $, както и отнемане от независимост до 10 години.

" Ставаме очевидци на историческо събитие. Това е поредна стъпка към чист спорт и отстояване на истината. С напредването към оповестяване на правилото за закон, ние изкачваме битката с допинга на друго равнище ", сподели Родченков.

Той беше основен очевидец по време на следствието против Русия при уличаването на държавна скица за потребление на допинг от доста спортисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР