САЩ нанесоха въздушни удари срещу две съоръжения за съхранение на

...
САЩ нанесоха въздушни удари срещу две съоръжения за съхранение на
Коментари Харесай

САЩ нанесоха удари по бази в Сирия, използвани от групи, свързани с Иран

Съединени американски щати нанесоха въздушни удари против две уреди за предпазване на оръжия и муниции в Източна Сирия, употребявани от Революционната армия на Иран. < /p>

Министърът на защитата Лойд Остин сподели, че ударите са в отговор на скорошни офанзиви против американски бази в Ирак и Сирия от подкрепяни от Иран милиционерски групи.

Ударите на Съединени американски щати бяха „ обособени и разнообразни от продължаващия спор сред Израел и Хамас “, сподели той в изказване.

Иран не разяснява незабавно.

Ударите бяха осъществени в петък към 04:30 локално време (01:30 GMT) покрай Абу Камал, град на границата с Ирак.

Все още не е известно дали има жертви от офанзивите.

" Тези прецизните удари за самозащита са отговор на поредност от продължаващи и най-вече несполучливи офанзиви против американски личен състав в Ирак и Сирия от подкрепяни от Иран милиционерски групи, които започнаха на 17 октомври “, сподели господин Остин в изказване.

Войските на Съединени американски щати и обединението са били атакувани минимум 12 пъти в Ирак и четири пъти в Сирия от началото на спора сред Израел и Хамас.

Общо 21 американски военни са претърпели леки пострадвания съгласно Пентагона.

Американски чиновници приписват офанзивите на ирански прокси групи, настоящи в районът. Иран поддържа както Хамас, която управлява Газа, по този начин и Хизбула, която работи в Ливан, както с оръжие, по този начин и с пари.

" Тези подкрепяни от Иран офанзиви против американските сили са неприемливи и би трябвало да спрат ", сподели господин Остин.

" Ако офанзивите от страна на проксита на Иран против силите на Съединени американски щати продължат, ние няма да се поколебаем да предприемем спомагателни нужни ограничения за отбрана нашите хора. "

Белият дом сподели в четвъртък, че президентът Джо Байдън е предизвестил Иран да не нападна американския личен състав в Близкия изток посредством рядко известие до висшия водач на Иран Аятолах Али Хамени.

На съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк също в четвъртък външният министър на Иран Хосейн Амирабдолахиан предизвести, че Вашингтон няма да бъде пощаден от огъня, който обгръща района, в случай че насилието в Газа продължава.

Съединени американски щати изпратиха военни кораби и изтребители в района през последните седмици. В четвъртък американски чиновник сподели, че към 900 американски бойци също са преместени в района.

Американските бази в Близкия изток са били атакувани и преди, като Съединени американски щати отговаряйки с ответни удари.

През март Съединени американски щати направиха голям брой въздушни удари в Източна Сирия против групи, свързани с Иран, откакто офанзива с дрон умъртви американски реализатор.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР