САЩ нанесоха удар в Багдад и убиха командир на групировката

...
САЩ нанесоха удар в Багдад и убиха командир на групировката
Коментари Харесай

САЩ убиха командир на групировката Катаиб Хизбула в Багдад

САЩ нанесоха удар в Багдад и убиха пълководец на групировката " Катаиб Хизбула ", който отговарял за атаки срещу американските сили в района, съобщи Централното командване на американската войска, представено от Си Ен Ен. Атаката в сряда вечерта локално време е осъществена от дрон против транспортно средство в иракската столица, настояват американски и иракски публични лица. Няма данни за съпътстващи вреди или цивилни жертви.

" Няма да се поколебаем да подведем под отговорност всички тези, които заплашват сигурността на нашите сили ", оповестиха от Централното командване на американската войска

Убит е Уисам Мохамед Сабер ал Саеди. " Катаиб Хизбула " разгласява изказване, в което се акцентира, че гибелта му " ни приканва да останем непоколебими в джихадисткия метод ".

Съединени американски щати оповестиха по-рано, че планират ответни офанзиви против подкрепяните от Иран екстремисти, организирали офанзивата с дрон против американски аванпост в Йордания, при която загинаха трима американски бойци. Американски чиновник сподели пред Си Ен Ен, че Ирак не е бил известен авансово за удара в сряда от съображения за оперативна сигурност, само че служителят акцентира, че Съединени американски щати са били ясни в диалозите си с Ирак, че ще отмъстят за нападението.

Съвместното оперативно командване на Ирак заяви в изказване в " Екс ", че възприема удара като " нова експанзия от страна на Съединените щати ", която  " подкопава разбирателството "  между Багдад и Вашингтон.

Представител на администрацията на президента Джо Байдън споделил пред Си Ен Ен, че ударът против командира на " Катаиб Хизбула " не бележи края на поредицата от ответни дейности. Той добавил, че през идващите дни ще има още набези в отговор на убийството на тримата американски бойци. 

Миналата седмица " Катаиб Хизбула "  заяви, че приключва своите офанзиви и интервенции против американските сили в района, с цел да не слагат в неловко състояние иракското държавно управление.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР