САЩ нанасят въздушни удари срещу подкрепяни от Иран милиции в

...
САЩ нанасят въздушни удари срещу подкрепяни от Иран милиции в
Коментари Харесай

САЩ нанасят ответни въздушни удари срещу подкрепяните от Иран милиции в Ирак след нападение на бунтовници, което рани множество американски войници

Съединени американски щати нанасят въздушни удари против подкрепяни от Иран милиции в Ирак във вторник след нахлуване на бунтовници през уикенда против иракска въздушна база, което ранява голям брой Американски войски, споделиха публични лица.

„ Днес, по напътствие на президента Байдън, американските военни сили нанесоха нужни и пропорционални удари по три уреди, употребявани от подкрепяната от Иран милиционерска група Катаиб Хизбула и други свързани с Иран групи в Ирак “, сподели министърът на защитата Лойд Остин в изказване.

„ Тези прецизни удари са в директен отговор на поредност от ескалиращи офанзиви против личния състав на Съединени американски щати и обединението в Ирак и Сирия от спонсорирани от Иран милиции “, добави Остин.

Централното командване на Съединени американски щати означи, че ударите във вторник са засегнали „ щаба на Катаиб Хизбула, местата за предпазване и образование за ракети, ракети и благоприятни условия за еднопосочни офанзиви на БПЛА “.

Ответната офанзива пристигна, откакто четирима американски бойци бяха прегледани за евентуални...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР