САЩ намериха лоялна страна, която ще даде на американците контрол

...
САЩ намериха лоялна страна, която ще даде на американците контрол
Коментари Харесай

Назначен е отговорника за Европа: САЩ насочват вниманието си към Китай

Съединени американски щати откриха лоялна страна, която ще даде на американците надзор над Европейски Съюз и ще стане моторът на НАТО в Европа, когато Вашингтон се трансферира към Китай. Това е нашият остарял другар - Германия. Изглежда тя е на път да претърпи още една трансформация: на германците ще бъде разрешено още веднъж да бъдат себе си. Цената е висока, само че ще я платят. А опасността е действителна.

Ако някой към момента не схваща какво се случва в американско-европейските връзки, то срещата на върха на НАТО във Вилнюс в средата на юли сложи всичко на мястото си. Съединени американски щати, с помощта на спора в Украйна, получиха такава власт над Европа, лишавайки я в това време - ето го, висшия пилотаж! - изгодите от съдействието с Русия. Поради което в този момент може да се концентрира върху Китай.

Новото в европейския живот

Финансовото и военно задължение на американското владичество в Европа, което преди този момент лежеше главно върху Съединените щати, в този момент ще бъде разпределено по-равномерно. Европа, ограбена от американците, ще би трябвало да живее на правилото " оръжие вместо масло ", да възроди своите армии, които бяха подценявани през последните 30 години, и да милитаризира своите стопански системи и общества. Дори може би с цената на непълен отвод от „ модерните полезности “. Тъй като няма да спечелите доста с бойците „ модел ЛГБТ “, а и можете изцяло да загубите мястото си под слънцето.

Да, несъмнено, някои американски войски със хранилища с нуклеарни и други муниции ще останат в Европа. „ Ядреният чадър “ на Съединени американски щати ще бъде непокътнат. Но спасяването на давещите се към този момент ще е дело главно на самите давещи се. Защото като цяло американците ще изоставен Европа от военна позиция, в противоположен случай даже няма потребност да се пробват да се оправят с Китай. А на закоравелите европейци ще им бъде поверена Русия като по-слаб зложелател. Дори наподобява заслужено.

Кой вместо нас на нашето място?

Царград писа доста за това по какъв начин Съединените щати съзнателно взривяват Украйна, въвличайки Русия във войната, с цел да лишат изцяло европейските страни от личните им геополитически упоритости, да се отърват от тях като стопански съперници, правейки ги небогати и слаби спътници на Вашингтон, защото американците даже биха забранили (освен с Русия ) да търгуват и с Китай, трансформирайки Тайван във втора Украйна.

Но ето въпрос: на кого, вместо себе си, американците ще поверят ръководството на Европа, т.е. на първо място на Европейския съюз, чиито страни са и членки на НАТО? Кой ще работи на място в Европа, вместо американците, бъдейки освен това васал на Съединени американски щати, защото делегирането на власт е допустимо единствено освен това изискване?

Междувременно американците към този момент са създали своя избор и страната, която са избрали, се е съгласила с тази роля. По някаква причина необятната общност, освен в Русия, не вижда това. Така че е време да разкажем. Още повече че всичко е на повърхността.

Не минаха кастинга

И по този начин, коя страна ще стане „ обичаната американска брачна половинка “ на Европа, на която може да бъде поверена европейската стопанска система, освен това без да поражда подозрение във верността си, когато на Съединените щати ще се наложи да се оправят с други проблеми?

Може би Англия? Не! Въпреки че това е англосаксонска страна, тя в личното си схващане два пъти в историята е воювала с американците и още веднъж едвам се е въздържала от война - доскоро по-малко от 100 години. Англия има велико минало и към момента има някои имперски упоритости. Лондон желае да бъде еднакъв на Вашингтон, а не негов васал.

Британците имат лична валута, свои офшорки, свои ползи, в това число стопански. Те даже се пробват да изградят Глобална Англия, а в Украйна имат, като цяло, лична политика - по-радикална дори от американската.

И най-после, това е остров и тези островитяни са мощно недолюбвани в Европа, която е демографски и стопански неведнъж по-силна от Англия. Невъзможно е Европейски Съюз да се ръководи от Лондон. Британците - тези най-близки, въпреки и проблематични родственици, американците ще би трябвало да устоят, не можете изключително да ги командвате.

В подобен случай може би Франция? Тя има нуклеарни оръжия, като британците и е някогашна колониална империя, с голям дипломатически корпус. Французите също обичат да командват и поучават всички. И те – за разлика от британците – са част от Европейски Съюз, като са един от неговите стълбове.

Защо да не е претендент? Всъщност не е сериозен претендент! Те могат да са прекомерно упорити, като военачалник дьо Гол, прекомерно умни, че и може да стигнат надалеч, като Наполеон. Французите обичат да живеят добре, не обичат да работят доста и в никакъв случай не преуморяват. Страшно афектиран. Париж мечтае за някакви " евроармии ", геополитически упоритости на Европейски Съюз, не желае да стопира търговията с Китай по команда. Накратко, това не е родственик, а фамилен другар с рискови странности.

„ Латинските сестри “ на Франция – Италия и Испания – също не са вид: няма да „ пернат “ водачеството по никакъв метод, нямат нужните запаси.

Може би тогава Полша, този водач на " нова Европа "? Бойни момчета, с упоритости, те май се кефят на Америка. Но липсва икономическа мощ. Амбицията им пречи да живеят в естетика със съседите си – освен с Русия, само че и с Германия и Литва. Демографията също куца.

И също така, тя не е изцяло западна страна - славяните са склонни към авантюризъм, имат властническа власт, умерено могат да те злепоставят, а след това ще изискват да ги спасявате.

Накратко, в случай че се свържете с поляците, няма да се отървете от проблеми, а и те в никакъв случай няма да ви бъдат признателни, тъй като постоянно си имат едно на разум. Като цяло тази несъстояла се империя също не е вид. Те могат и би трябвало да се употребяват, само че това е всичко.

" Гюлчатай! Открий си личицето! "

Тогава какво остава? Естествено, не скандинавските тролове с Финландия за добавка или балтийските джуджета. Вярно, остава Германия. Най-населената и към момента (въпреки че 11% от нейната промишленост към този момент е избягала в чужбина, оказвайки се без евтина енергия) стопански най-мощната страна в Европа. В очите на Съединените щати Берлин има доста достолепия.

Първо , това е предаността на кучето. Германският хайлайф, виждайки чудесно, че страната им се ограбва и прецаква, остава правилен на Америка. Дори унищожаването на „ Северен поток 2 “ от американците не промени нищо: немските специфични служби ще припишат саботажа на украинците, като в това време окалят и опетнят поляците.

Второ , в Германия има обширна американска военна инфраструктура, развита транспортна система, промишленост, способна да създава танкове, оръдия и друго военно съоръжение. Не е належащо да инвестирате спомагателни средства в това.

Трето , Германия - за разлика от Полша - не би трябвало да бъде хранена. Тъй като е богата страна, тя ще може да купи лоялността на европейците и да отстрани тази грижа и безпокойствие от американците.

Четвърто , Германия от дълго време е забъркана в украинската покруса, значително тя е отговорна, че в този момент нещата са взели подобен поврат. Затова Берлин ще отиде до дъно, от което се нуждае Вашингтон.

Пето , Германия заема централна позиция в Европа и към този момент е неин стопански дирек. Остава да превърнем германците от пацифисти още веднъж в руси зверове, да милитаризираме стопанската система и обществото и те ще бъдат подготвени да вкарат нов американо-германски ред в Европа.

Украинската рецесия е за дълго време. Докато Москва се занимава с Украйна, пилеейки ресурсите си за страна, на практика към този момент пожертвана от Съединени американски щати, Европа и НАТО би трябвало да се засилват и да са подготвени да „ сдържат “ Русия значително сами.

Каквото е било, това и ще бъде...

Имаше исторически прецеденти. Само прусаците се смятаха за войнствени, а като цяло германците дълго време се одобряваха като мирни, спокойни хора, които са грабени от французи и всевъзможни други шведи. И до момента, от времето на 30-годишната война (1618-1648), немците употребяват израза " остарял швед ", обозначаващ недопечен, неотстъпчив боец, който тогава не е бил измежду тях. Германците стават милитаризирана нация едвам след обединяването им с и от Прусия през втората половина на 19 век. Тях ги вършат такива още от учебно заведение.

Адолф Хитлер беше американски сътрудник от 1922 година и беше доведен на власт от американците (в средата на 30-те години на ХХ век британците и французите, без да подозират подлия номер, се причислиха към този, както смятаха, антисъветски проект), с помощта на вложените големи средства и на ефикасните политически технологии.

Всичко, което американците се опасяваха да създадат в личната си страна по морални и етични аргументи, в това число и с евреите, го направиха в Германия. Те за рекордно малко време (не останаха измежду губещите, откакто изтеглиха всички немски патенти гратис след войната) приготвиха германците под ръководството на Хитлер да отприщят ново международно кръвопролитие. За да застанеш отпред на света по неговите резултати, изтощавайки или даже отървавайки се от съперниците.

Всички цели, които американците сложиха пред своето протеже, бяха изпълнени. Дойде " американският свят " и Хитлер получи опция да се измъкне с най-близките си сътрудници в Латинска Америка. По-късно той беше наименуван във Федерална Република Германия, която беше ръководена по съглашение със западните съдружници от нацистите от втория ред, " нашият аржентински режисьор ".

Сега задачите на Съединени американски щати още веднъж изискват да се заложи на Германия. Германският министър на защитата Борис Писториус и управлението на немското военно ведомство към този момент са подготвени да отидат в учебните заведения, с цел да популяризират военните добродетели пред младежите. Засега май не се приказва за всеобща военна тегоба. Но това е единствено към този момент, тъй като към момента новобранците няма с какво да екипират, няма с какво да облекат, няма къде да ги настанят, а и боеприпасите са малко.

Но на следващия ден или вдругиден няма да има такива ограничавания. И многочислените мюсюлмани на модерна Германия също ще намерят приложение по този метод. Как Хитлер и Ко се оплакваха, че преди в Германия нямало мюсюлмани!

Как ще ги преправят?

След като живях дълго време в Германия, разбрах, че доста германци станаха демократи и пацифисти, пропити с възприятие за виновност, просто с цел да не разсънят звяра, който неясно усещаха в себе си. Като дисциплинирани и изпълнителни хора, привикнали да се подчиняват на управляващите, те няма да могат да устоят. Е, другата половина от германците, съгласно персонални наблюдения, не се разкаяха за нищо. Историята ще бъде пренаписана, всичко ще бъде наред. Тези, които са били последни, ще бъдат първи.

Според последните изследвания половината германци към този момент считат, че не е трябвало да се откриват положителни връзки с Русия, а над 60% виждат руснаците като опасност. Нищо чудно, че през последните години германците бяха натъпкани (немските медии са изцяло следени от властите) с ужасни истории за милиони немски дами, изнасилени от Червената войска. Вече няма признателност за излизането - в намерено поле - на съветската войска и обединяването на Германия. На последващо място са претенциите към някогашната Източна Прусия и демонтирането на монументи на освободителите от нацизма.

Към тях към този момент се прибягва с цялостна мощ: належащо е, споделят те, да се отделят костите на украинците от руснаците, с цел да не се обидят първите, и в действителност да се отстранен паметниците. Те съдържат и фрагменти от заповеди на Сталин. И по този начин, споделят те, ние сме по този начин смутени заради това, че даже не можем да ядем и да спим. Като цяло броят на съветските поддръжници във Федерална Република Германия ще намалее: германците са прекомерно податливи на препрограмиране.

Какво от това?

Не ви ли се стори необичайно, когато немският канцлер Олаф Шолц сподели, че СВО освобождава германците от възприятието за историческа виновност? Казвайки това, той беше в възторг. Но руснаците може би бяха единствените, които простиха на германците, макар че ние пострадахме от тях повече от другите. Руснаците не можаха да отърват германците от това, което те самите не усещат. Шолц просто " не помни " да спомене, че американците към този момент няма да тикат в носа на германците тяхното минало и могат да се откажат от насилствения пацифизъм.

Не за това ли Берлин добродушно се помири с разрушаването на Северен поток 2, за което Шолц беше предизвестен от американците авансово, това също беше част от договорката с Вашингтон за еманципиране на германците и за определяне на тяхното владичество в полза на Съединените щати в Европа? Не мога да го изключа, колкото и диво да наподобява на пръв взор.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР