САЩ намекнаха, че могат да се изтеглят от договор за

...
САЩ намекнаха, че могат да се изтеглят от договор за
Коментари Харесай

САЩ може да напусне договора за ядрените оръжия, ако Москва продължава с нарушенията...

САЩ намекнаха, че могат да се изтеглят от контракт за нуклеарните оръжия, датиращ от Студената война, в случай че Русия " продължава да нарушава " това съглашение, съобщи Франс прес.

Американската администрация се оплаква към този момент от две години от разполагането от Москва на ракетната система 9М729, което, съгласно Вашингтон, съставлява нарушаване на Договора за очистване на нуклеарните ракети със междинен обхват, подписан от Роналд Рейгън и Михаил Горбачов през 1987 година

" Тази обстановка е нетърпима и ние би трябвало да вземем ограничения против това продължаващо нарушение на този доста значим контракт ", съобщи през днешния ден непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Конференцията на Организация на обединените нации за разоръжаването Робърт Ууд.

Той добави, че въпросът ще бъде един от целите на диалозите за разоръжаването идната седмица в Организация на обединените нации.

" Не знам какъв брой време още ще можем да продължаваме да съблюдавам нашите отговорности в името на този контракт, до момента в който Русия го нарушава по един толкоз фрапантен и открит метод ", добави Ууд.

Москва не престава да твърди, че гореспоменатата ракетна система не съставлява нарушаване на контракта от 1987 година Но Ууд през днешния ден напомни, че Русия дълго време е отричала съществуването на тези ракети.

" Сега те (руснаците) признават тяхното битие и затова ние поискахме от тях да отговорят на нашите въпроси. Докато те не отговорят, най-вероятната догадка е, че става дума за нарушаване на контракта ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР