САЩ наложиха забрана на гражданите си да пътуват до Северна

...
САЩ наложиха забрана на гражданите си да пътуват до Северна
Коментари Харесай

САЩ забраниха на американците да пътуват до КНДР

САЩ постановиха възбрана на жителите си да пътуват до Северна Корея, осведоми Агенция Франс Прес.

Решението на Държавния департамент е подбудено от гибелта на американски студент, който беше наказан на каторга в КНДР по време на туристическо посещаване.

 Почина 23-годишният студент, изпаднал в кома в севернокорейски затвор
Почина 23-годишният студент, изпаднал в кома в севернокорейски затвор

Ото Уормбиър беше в сериозно положение...

Забраната, която влиза в действие от 1 септември, е въведена след предизвестие на публични представители, че има " сериозен риск " от задържане в Пхенян по време на посещаване в азиатската страна. Департаментът разяснява, че аудиенция в Северна Корея съставлява " непосредствена заплаха за физическата сигурност " на американските жители.

" Всички американски паспорти се афишират за невалидни за пътешестване до или през КНДР, в случай че няма особено позволение за сходно пътешестване ", написа във Федералния указател на американското държавно управление за рестрикцията.

Още през предишния месец стана ясно, че Съединени американски щати ще наложат сходна възбрана след гибелта на американския студент Ото Уормбиър.

 Съединени американски щати не разрешават на жителите си да пътуват до Северна Корея от 27 юли
Съединени американски щати не разрешават на жителите си да пътуват до Северна Корея от 27 юли

Две туристически организации оповестиха новината

22-годишният студент от Вирджинския университет умря през юни, откакто беше арестуван в КНДР по обвинявания в кражба на агитационен афиш от хотел. Той беше наказан на 15 година тежък труд, само че по-рано тази година беше върнат в Съединени американски щати в мистериозна кома и след това умря.

Новата възбрана ще остане в действие една година, в случай че не бъде анулирана по-рано от държавния секретар Рекс Тилърсън.

При някои случаи ще има изключениe, свързани с пътешестване на публицисти или с филантропична активност.

Около 5000 западни туристи посещават КНДР всяка година. Една седмица обиколка в Северна Корея коства към 2000 $. Повечето туристи в тоталитарната страна са китайци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР