САЩ наложиха широк набор от санкции срещу Русия заради предполагаемата

...
САЩ наложиха широк набор от санкции срещу Русия заради предполагаемата
Коментари Харесай

Вашигонтон обяви мащабни санкции срещу Москва

САЩ постановиха необятен набор от наказания против Русия поради хипотетичната интервенция на Москва в американските избори, огромната хакерска атака против софтуерния разработчик SolarWinds, експанзията против Украйна и други „ злонамерени “ съгласно Вашингтон дейности, съобщи Ройтерс.

Мерките включват изгонването на десетима съветски дипломати, включването в черен лист на 32 юридически и физически лица и възбрана за пазаруване на деноминирани в рубли облигации от американските банки.

От администрацията на президента Джо Байдън обявиха, че може да бъдат въведени още наказания, въпреки че Вашингтон не желае да ескалира обстановката.

Москва реагира яростно на новината, като представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия ще отговори уместно на „ противозаконните “ американски наказания и предизвести  че те ще понижат възможностите за среща на президентите Джо Байдън и Владимир Путин, препоръчана от американския президент в телефонен диалог сред двамата, извършен преди два дни.

Президентът Джо Байдън издаде изпълнителна заповед, която разрешава на държавното управление на Съединени американски щати да глоби всеки бранш на съветската стопанска система и да ограничи способността на Русия да издава държавен дълг, с цел да накаже Москва за хипотетичната й интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2020 година

Байдън забрани на американските финансови институции да купуват непосредствено съветски облигации, издадени от Централната банка, Фонда за национално богатство или Министерството на финансите на Русия от 14 юни.

Американското министерство на финансите включи в черния си лист 32 организации и лица, които съгласно него са пробвали да повлияят на изборите в страната и са работили по други „ актове на дезинформация и интервенция “

В сходство с метода на Европейския съюз, Англия, Австралия и Канада Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби и осем лица, свързани с продължаващата съветска окупация и на Крим.

Русия отхвърля да се намесвала в изборите в Съединени американски щати и да е провела хакерска атака против софтуерна компания SolarWinds, с цел да проникне в държавните мрежи на Съедините щати.

След оповестяването на глобите съветската рубла поевтиня с над 2% по отношение на $ и доближи до 5-месечно дъно по отношение на еврото.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР